Adrian Năstase dezvăluie cum a ajuns TRAIAN BĂSESCU preşedinte

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase susţine pe blogul său că alegerile în două tururi dă posibilitatea celui înfrânt să-şi tranzacţioneze voturile în funcţie de moment şi de situaţie. El dezvăluie cum a câştigat Traian Băsescu alegerile prezidenţiale din 2004, negociind cu Vadim Tudor.

“Alegerile prezidenţiale sunt un exemplu de cum funcţ0ionează alegerile în două tururi. În 2004, după primul tur, aş fi căstigat, de departe, alegerile. În turul doi, Băsescu a negociat voturile lui Vadim, supărat că eu am refuzat să-l sprijin pentru a fi ales preşedinte al Senatului. Tranzacţionismul este, aşa cum a arătat în mai multe cărţi ale sale academicianul Răzvan Theodorescu, o trasătură veche a poporului român.

Citeşte şi: A prezis: gazele din 10 august modifică ADN-ul uman / Acum e directorul celui mai mare spital judeţean din vestul ţării

Întrebarea este dacă vrem să continuăm pe acest drum”, a scris Năstase.

Comentariul lui Adrian Năstase vine în contextul decizie luate de Guvernul Orban de a-şi asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Guvernul a anunţat că va schimba legea electorală prin angajarea răspunderii, şi astfel s-ar introduce alegerea primarilor în două tururi. PSD a anunţat deja că va introduce Moţiunea de cenzură împreună cu UDMR care ar putea duce la dărâmarea guvernului.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Regina Elisabeta a II-a a vorbit la superlativ despre Harry şi Meghan
Regina Elisabeta a II-a surprinde încă o dată prin tonul mesajului transmis cuplului Harry şi ...