Regina Elisabeta a II-a a vorbit la superlativ despre Harry şi Meghan

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Regina Elisabeta a II-a surprinde încă o dată prin tonul mesajului transmis cuplului Harry şi Meghan care a decis în urmă cu zece zile să se retragă din poziţia de seniori regali.

Recent, la reşedinţa sa Sandringham, de lângă NORFOLK, Majestatea Sa a reuşit să stabilească un acord cu Prinţul Harry, spunând că le respectă voinţa de a avea o viaţă independentă.

“Vreau să le mulțumesc pentru toată munca lor dedicată acestei țari, Commonwealth-ului și nu numai”, a spus Regina, adăugând că este „deosebit de mândră de modul în care Meghan s-a integrat atât de repede în familia regală.”

Într-o declarație separată, emisă de Palatul Buckingham în numele Ducelui și Ducesei, cuplul a mulțumit Reginei și celorlalți membri ai familiei regale pentru „sprijinul continuu, chiar şi după decizia de a schimba cursul vieții lor”.

Citeşte şi: Harry şi Meghan ar putea stimula brandul de ţară al Canadei

Acordul intră în vigoare din  primăvară

Ducele a spus că va renunța la titlurile sale militare onorifice și la statutul său de ambasador al tineretului pentru Commonwealth.

Potrivit presei britanice, Acordul intră în vigoare în primăvară și va fi revizuit de palat după un an, potrivit unui oficial al Palatului Regal.

Cuplul princiar şi-a înregistrat recent la Oficiul de Mărci din Canada titlul „Ducele şi Ducesa de Sussex.”

Ce pare uimitor, s-a întâmplat

Surse ale Palatului Buchingham susţin că Regina nu s-ar fi opus dorinţei celor doi de a comercializa obiecte cu numele lor, doar recomandându-le să păstreze „valorile Majestății Sale”, ceea ce le îngrădeşte, totuşi, posibilitatea de a vinde orice.

Harry şi Meghan nu vor mai putea fi apelaţi cu titulatura de „Alteţe Regale,” dar vor avea tot sprijinul Reginei în ceea ce îşi propun pe viitor. Totodată ei renunţă la fondurile publice. Încă nu se ştie dacă vor mai primi finanţarea anuală de 4 mil de lire de la Prinţul Charles, tatăl lui Harry.

„Acordul reprezintă una dintre cele mai dramatice rupturi din interiorul familiei regale britanice, de când regele Eduard al VIII-lea a abdicat pe tron ​​în 1936 pentru a se căsători cu o femeie americană, Wallis Simpson,” comentează New York Times.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Klaus Iohannis este dispus să sacrifice guvernul pentru alegerile locale în două tururi
Klaus Iohannis a declarat luni că solicită Parlamentului convocarea celor două camere în sesiune extraordinară, ...