Fiul unui OLIGARH rus nu vrea să facă şcoala la YALE. “Un absolvent câştigă doar 80.000-100.000 de dolari”, zice el

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Alexander Fridman, fiul unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei, cu o avere de 13,7, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, călătoreşte cu metroul şi şi-a închiriat un apartament cu două camere de la marginea Moscovei pentru suma de 500 de dolari pe lună.

„Mănânc, trăiesc, dorm, mă îmbrac în tot ceea ce am câștigat”, a spus Fridman, 19 ani, corespondentului Bloomberg.

Anul trecut s-a întors la MOSCOVA după ce a absolvit un liceu în apropiere de Londra. În urmă cu cinci luni, a început un business de distribuţie de produse, cu cinci angajați și venituri de 405.000 USD. El se mai ocupă şi cu aprovizionarea restaurantelor moscovite cu narghilele. Şi-a mai făcut şi o firmă de marketing online care urmează să debuteze luna viitoare.

În timp ce se descurcă de unul singur, fără ajutorul tatălui său, Alexander beneficiază cu siguranță de conexiunile acestuia. Firma de distribuţie aprovizionează magazinele tatălui său, pe lângă alți clienți. Fridman nu crede că mărfurile sale sunt privilegiate de vânzători.

Această formă privilegiată de antreprenoriat încă mai iese în evidență într-o țară în care OLIGARHII își angajează adesea copiii pentru a-i învăța MODUL DE A FACE afaceri în Rusia.

Bloomberg destăinuie ce fac copiii altor OLIGARHI 

Olga Rashnikova, în vârstă de 42 de ani, fiica magnatului oțelului Victor Rashnikov se află la bordul PJSC al Magnitogorsk Iron & Steel Works. Andrey A. Guryev, 37 de ani, este directorul executiv al Phosagro, un producător de îngrășăminte fondat de tatăl său, Andrey G. Guryev, mai scrie reporterul Bloomberg.

Alţii transferă deja afacerile copiilor lor.

Anul trecut, magnatul oțelului Alexey Mordashov, 54 de ani, a predat 1,7 miliarde de dolari din exploatațiile sale fiilor Kirill și Nikita. Vladimir Evțușenkov, în vârstă de 71 de ani, a acordat fiului său Felix o participație de 5% din sistemul PJSC, tranzacționat la bursă.

Miliardarul Leonid Fedun, în vârstă de 63 de ani, a transferat peste 1,4 miliarde de dolari din acţiunile sale de la Lukoil PJSC copiilor săi, Anton și Ekaterina.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CIOLACU: “Dacă Orban nu ar fi laș și-ar da DEMISIA!”
Marcel Ciolacu a transmis un mesaj premierului ORBAN după cele două decizii pe care Curtea ...