Fiul unui OLIGARH rus nu vrea să facă şcoala la YALE. “Un absolvent câştigă doar 80.000-100.000 de dolari”, zice el

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

La nivel global, miliardarii se pregătesc să se implice în cel mai mare transfer de avere din istorie 

„Tatăl meu mi-a spus că în țara noastră afacerile și politica sunt profund legate între ele”, a destăinuit Alexander, adăugând că tatăl său i-a spus mereu că intenționează să-și transfere averea în caritate.

„Am trăit înțelegând că nu voi moșteni nicio avere,” a mai declarat băiatul de 19 ani.

Mikhail Fridman, locul 105 mondial în topul Bloomberg Billionaires  este unul dintre fondatorii grupului de investiţii Alfa, pe care l-a început împreună cu doi colegi de clasă, German Khan și Alexey Kuzmichev, în ultimele zile ale comunismului.

Acum, compania deține participații la Alfa Bank, al cincilea cel mai mare creditor din Rusia și X5, cel mai mare retailer de produse alimentare din țară.

Citeşte şi: Războiul comercial al lui Trump: șampania franţuzească vs taxele Google

În 2013, el a devenit cofondat al LetterOne, cu o investiţie de 14 miliarde de dolari, companie care vinde produse petroliere de la BP către PJSC Rosneft, controlată de Kremlin.

Fridman este cunoscut și ca unul dintre cei mai duri oameni de afaceri din Rusia.„Ne desfășurăm activitatea în mod agresiv, dar corect”, a spus Alexander Fridman, ca răspuns la o întrebare despre ce lecții a învățat de la tatăl său.

„Tatăl meu mi-a spus mereu:„ Am parteneri în fiecare proiect. Dacă doreşti să câștigi, împarte şi cu alţii.”

Tânărul Fridman intenționa să intre la Stern School of Business din cadrul Universității New York din septembrie anul trecut, dar a decis să îşi ia un an liber. Acum se gândește să renunțe la NYU pentru a se dedica în totalitate companiilor sale.„Am prieteni care au absolvit Yale și au acum 23 de ani și care câștigă între 80.000 și 100.000 USD, dar lucrează 16 ore pe zi”, a spus el. „Poţi câștiga mai mulți bani și într-un mod mai inteligent,” a mai completat Alexander Fridman.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CIOLACU: “Dacă Orban nu ar fi laș și-ar da DEMISIA!”
Marcel Ciolacu a transmis un mesaj premierului ORBAN după cele două decizii pe care Curtea ...