„Întreaga Italia este închisă acum”, titrează Corriere della Sera

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Autorităţile din Italia au luat o măsură fără precedent în încercarea de a bloca răspândirea coronavirusului. Au decis închiderea marilor oraşe şi intrarea în carantină a aproape jumătate de populaţie.

S-au văzut patrule militare pe străzi. Cine nu se supune ordinului de izolare riscă condamnări penale.

Măsurile, anunțate luni târziu de premierul Giuseppe Conte, au lărgit măsurile luate deja în regiunea Lombardiei – cea mai bogată zonă și în anumite părți ale provinciilor vecine, restricționând circulația și interzicând adunările publice.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: “PSD câştigă alegerile locale”

„Viitorul Italiei este în mâinile noastre. Să contribuim şi noi cu ceva, să renunțâm la ieşiri publice pentru binele nostru colectiv ”, a spus Conte într-un tweet, încurajând oamenii să își asume personal responsabilitatea.

Luni, cifra celor infectaţi a ajuns la cota 9.172, iar numărul deceselor la 463.

Majoritatea acestora s-au înregistrat într-o zonă puternic populată din regiunile prospere din nordul Lombardiei, Emilia Romagna și Veneto.

În Roma, mașinile circulă liber sub un cer albastru limpede, iar navetiștii puteau găsi multe locuri libere în metrou, relatează corespondenţii Reuters.

Ocuparea închisorilor de către deţinuţi

Zonele îndelung vizitate, inclusiv Fontagna Trevi, Panteonul, Pașii spanioli și Piața Sf. Petru din Vatican erau închise sau goale, poliția spunând turiștilor să se întoarcă la hotelurile lor.

Attilo Fontana, preşedintele Lombardiei, consideră că actuala carantină nu e suficientă, numărul infectărilor crescând alarmant.

Autorităţile nu au reuşit să stăvilească revoltele deţinuţilor din majoritatea închisorilor. Au murit 22, mulţi dintre aceştia din cauza ingurgitării a cantităţilor mari de metadonă, pe care au găsit-o în farmaciile interioare. Revoltaţii au ocupat părţi importante din închisori. Protestul lor continuă. Au luat şi gardieni prizonieri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Poliţişţi în faţa Penitenciarului SantAnna din Modena

Recomandările autorităţilor 

Cel puțin în următoarele trei săptămâni, oamenilor li s-a recomandat să rămână acasă, dacă este posibil, deplasându-se doar din motive de muncă, nevoi de sănătate sau urgențe. Oricine va călători va trebui să poarte un document în care să-şi declară motivele, iar școlile și universitățile vor rămâne închise.

Evenimentele în aer liber, inclusiv întrecerile sportive, au fost suspendate, în timp ce barurile și restaurantele vor trebui să se închidă începând cu ora 18:00.

Magazinele au voie să rămână deschise atâta timp cât clienții mențin o distanță minimă de un metru între ei.

Austriecii nu mai primesc călători din ITALIA

„Întreaga Italia este închisă acum”, a fost titlul din Corriere della Sera, ziarul cu cea mai mare circulație din țară.

Ca urmare a apariției coronavirus, autorităţile din Austria, ţara vecină, au spus că vor refuza intrarea persoanelor care sosesc din ITALIA, în timp ce British Airways a anulat toate zborurile către și dinspre țară.

Măsurile sunt unele dintre cele mai severe impuse unei țări occidentale de la cel de-al doilea război mondial încoace. Primul ministru Conte a garantat că nu vor fi probleme de aprovizionare cu alimente.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Români, stați în carantină! – cere dr. C.C. Grigorescu – vicepreședinte partidului RE:START ROMÂNIA
Medicul Cătălin Grigorescu, vicepreşedinte RE:START ROMÂNIA, partid nou înfiinţat din foşti membri PNL şi ALDE, ...