Preşedintele Academiei Române, mesaj emoţionant către diaspora: „nu poți învia cu-adevărat decât din pământul patriei”

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Asemenea ţăranului ardelean molcom, dar şi plin de înţelepciune, Ioan Aurel Pop, cel mai iubit dintre academicieni, actualul Preşedintele al Academiei Române, a transmis diasporei şi elitelor conducătoare un mesaj extrem de simplu şi de emoţionant, în aceste vremuri de deznădejde.

”Aș vrea să văd oameni politici care să explice starea aceasta de urgență pe înțelesul tuturor, să nu vorbească doar în sentințe, de la înălțimea podiumului lor de șefi, să nu se sfiască să pună și o lacrimă”, scrie distinsul academician, fostul rector al celei mai mari universități din țară, cea de la Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Despre românii din diaspora, președintele Academiei, spune că acum judecă emoţional, nu după regulile raţiunii.  ”Unii își dau seama abia acum că odinioară, când ispita câștigului substanțial i-a putut orbi, au hulit țara, în loc să se supere doar pe oamenii nemernici, pe instituții nevolnice, pe împrejurări nefaste.”

”Gânduri la vreme de restriște”

“A venit nenorocirea aceasta peste noi și nu știm ce să facem. Unii ne lamentăm și ne gândim la sfârșitul lumii și la prezicerile lui Nostradamus. Alții ne dăm viteji în vorbe și declarăm ritos că nu ne temem de nimic, dar în adâncul nostru numai noi știm ce este. Cei mai mulți tăcem, privim în jur și nu ne vine să credem. Știu că nu există cineva cu vreo soluție miraculoasă pentru a ne face optimiști în aceste zile. Ne gândim la ce este mai rău, ne uităm la cei care sunt (deocamdată!) mai loviți decât noi, ne cufundăm în gânduri sumbre”, mai scrie eminentul academician, în cuvintele simple ale ţăranului înţelept pe care nu l-a pierdut din sine, oricâte academii a absolvit.

Citeşte şi: Băncile amână plata ratelor la credite. ING măreşte comisioanele

Preşedintele Academiei a mai amintit, în textul său de-o zicere frustă:”în tot răul este și un bine.”

Rătăciţilor din zări străine, distinsul profesor le zice cu tâlc: ”Pe lângă minte, avem și inimă, iar inima ne trage la casa noastră, lângă ai noștri, lângă aceia care ne pot înțelege „bucuria și amarul”, dorul și durerea.”

Loading...

One Comment

  1. Chiar nu mai pot de ciuda ca nu pot sa-i urlu-n fata domnului academician ce anume am cistigat in imigratie,si nu este putin distinse cititorule.Pacea mintii,pacea inimii,fara griji pentru ziua de miine.Fara asa ceva oamenii din Romania vor pleca.Cind?Atunci cind va veni vremea,cind cutitul va ajunge la os.Cind se vor fi saturat sa dea spaga,sa stea cu capul plecat-ca vorba ceea sabia nu-l taie,cind vor vedea ca in propria tara e un delict major sa ai o opinie.Va salut si va respect.Pe prea putini dintre voi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
120 persoane au fost amendate pentru că nu s-au autoizolat
Grupul de Comunicare Strategică susţine, printr-un comunicat, că până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, ...