Preşedintele Academiei Române, mesaj emoţionant către diaspora: „nu poți învia cu-adevărat decât din pământul patriei”

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Sufletul nu se pliază după venitul material copios

“Acum se vede că globalizarea nu ne poate despărți de „locul nașterii noastre”, că ne exprimăm grijile mai bine în românește, chiar dacă vorbim și engleză, franceză ori germană. Inochentie Micu, trecut în lumea drepților în 1768, la Roma, după aproape un sfert de veac de exil, a cerut să fie îngropat acasă, la Blaj, în așteptarea obșteștii învieri, pentru că „nu poți învia cu-adevărat decât din pământul patriei”, conchide academicianul Ioan Aurel Pop.

“De câte ori nu am auzit persoane (de succes sau nu) care spuneau că nu mai au nevoie de România, că s-au săturat de România ori că nu vor mai reveni în România! Sufletul nu se pliază, însă, după rațiunea rece, după orgolii de moment și nici după venitul material copios. Mulți ascultă acum imnul național cu alte urechi, iar unora „Balada” lui Ciprian Porumbescu le dă altfel de fiori. Casa de acasă, oricât de umilă ar fi, prețuiește acum mai mult decât toți banii din lume,” mai spune preşedintele Academiei Române.

Ion Aurel Pop mai zice şi zice bine: “Criza aceasta neașteptată ne-a învățat ce să prețuim în viață, cum să separăm valorile de nimicuri, ce mare avere este bogăția sufletească”.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Chiar nu mai pot de ciuda ca nu pot sa-i urlu-n fata domnului academician ce anume am cistigat in imigratie,si nu este putin distinse cititorule.Pacea mintii,pacea inimii,fara griji pentru ziua de miine.Fara asa ceva oamenii din Romania vor pleca.Cind?Atunci cind va veni vremea,cind cutitul va ajunge la os.Cind se vor fi saturat sa dea spaga,sa stea cu capul plecat-ca vorba ceea sabia nu-l taie,cind vor vedea ca in propria tara e un delict major sa ai o opinie.Va salut si va respect.Pe prea putini dintre voi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
120 persoane au fost amendate pentru că nu s-au autoizolat
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să ...