Viktor Orbán: în Ungaria, ratele la credite nu se mai plătesc anul acesta

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Banca Naţională a Ungariei a solicitat băncilor să amâne plata ratelor creditelor acordate persoanelor fizice.

În Ungaria, obligaţia returnării împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate până la data de astăzi, de către persoane fizice şi companii, este suspendată până la sfârşitul anului, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, în declaraţia dată în pauza şedinţei de guvern, pe pagina sa de Facebook, potrivit MTI. Prim-ministrul a prezentat, printr-un mesaj video, măsuri luate pentru protejarea economiei şi a locurilor de muncă, în perioada epidemiei de coronavirus.

Şeful guvernului de la Budapesta a specificat că împrumuturile pe termen scurt, acordate companiilor, vor fi prelungite până la data de 30 iunie.

Citeşte şi: Preşedintele Academiei Române, mesaj emoţionant către diaspora: „nu poți învia cu-adevărat decât din pământul patriei”

Pentru creditele de consum care vor fi contractate începând cu ziua de joi, dobânda anuală efectivă (DAE) va fi limitată la rata  dobânzii de referinţă stabilită de banca centrală plus maximum 5%, a spus Orbán.

În plus, în sectoarele care se confruntă, deja, cu probleme grave – turismul, sectorul Horeca, divertisment, sport şi cultură, respectiv în transportul de pasageri, adică şi în rândul şoferilor de taxi – obligaţia de plată a contribuţiei din partea angajatorilor este suspendată integral până la data de 30 iunie.

Nivelul contribuţiilor din partea angajaţilor va fi redus, iar angajaţii nu vor plăti nici contribuţii la fondul asigurărilor sociale, iar nivelul contribuţiilor la fondul asigurărilor de sănătate va scade la minimul prevăzut de lege, potrivit MTI.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ING modifică din luna mai comisioanele pentru clienţii care nu au veniturile primite pe cardul băncii
În urma articolului “Băncile amână plata ratelor la credite. ING măreşte comisioanele”, din 18 martie ...