PSD a depus legea pentru amânarea ratelor la credite

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

În condiţiile în care Banca Naţională a României nu vine cu nicio soluţie privind amânarea ratelor la credite, iar guvernul Orban nu suflă o vorbă, PSD a finalizat un proiect de lege, prin care cei care au nevoie, să poată fi păsuiți câteva luni de la plata ratelor bancare, în perioada epidemiei de coronavirus, anunță la RFI deputatul Valeriu Steriu. Unele bănci comerciale au început deja să facă asta, din proprie inițiativă.

Valeriu Steriu zice că liderii PSD nu au fost deloc mulțumiți de reacția BNR-ului, cel care ar trebui primul să găsească soluții și să ofere variante de lucru. BNR-ul a ieșit primul să-și apere băncile comerciale, cele care au fost salvate de atâtea ori în situațiile dificile (…). Dorim să găsim o formă, prin care cel puțin câteva luni, cei care au într-adevăr nevoie, să poată fi păsuiți câteva luni de plata ratelor”.

”Un proiect de lege este măsura pe care PSD poate și este nevoit să o adopte”, afirmă deputatul.

Citeşte şi: Viktor Orbán: în Ungaria, ratele la credite nu se mai plătesc anul acesta

BNR a anunţat zilele trecute că e în discuţii cu marile bănci pentru a vedea cum s-ar putea amâna două-trei luni plata creditelor.

„Departamentele care se ocupă de politica monetară dela BNR, inclusiv cele de strategie, sunt implicate într-o analiză foarte serioasă, să vadă care sunt consecințele. Trebuie să se vadă, cât poate amâna o bancă – o lună, două. O asemenea măsură nu se ia după ureche. Nu e o problemă pentru care să iei o decizie pe termen lung. Întreaga societate trebuie să înțeleagă că urgența întâi e să nu cadă băncile, că în crize se întâmplă astfel de crize.

Dacă băncile cad, ceva mai rău nu se poate închipui. După băncile care cad se duce toată economia”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Banca Naţională a Ungariei a solicitat băncilor să amâne plata ratelor creditelor acordate persoanelor fizice

În Ungaria, obligaţia returnării împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate până la data de astăzi, de către persoane fizice şi companii, este suspendată până la sfârşitul anului, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, în declaraţia dată în pauza şedinţei de guvern, pe pagina sa de Facebook, potrivit MTI. Prim-ministrul a prezentat, printr-un mesaj video, măsuri luate pentru protejarea economiei şi a locurilor de muncă, în perioada epidemiei de coronavirus.

Şeful guvernului de la Budapesta a specificat că împrumuturile pe termen scurt, acordate companiilor, vor fi prelungite până la data de 30 iunie.

 

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
DOVADA / ING măreşte dobânzile la credit în plină criză
În condiţiile în care guvernul Orban n-a inclus în pachetul său de măsuri economice amânarea ...