Adrian Năstase prevede sfârşitul a două utopii: solidaritatea europeană şi valorile occidentale

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

După apelurile disperate ale Italiei şi lipsa de răspuns a UE, prin neadecvarea politicilor UE privind mecanismele de intervenţie în caz de calamitate, tot mai multe voci vorbesc despre lipsa de coeziune, fundament al UE. Globalizarea îşi cam dă obştescul sfârşit, sunt de părere mulţi analişti.

“În mod evident, globalizarea a facilitat transmiterea peste graniţe a coronavirusului. Argumente sunt o mulţime. Puteţi consulta şi un interesant articol publicat în ultimul număr din Foreign Affaires despre coronavirus şi ordinea mondială.

Citeşte şi: O poezie mereu actuală: ZEFLEMEAUA – CAMIL PETRESCU

Din punctul meu de vedere, actuala pandemie marchează sfârşitul unor utopii – aceea a „unităţii şi solidarităţii europene” sau cea a unei ordini mondiale bazate pe „valorile şi principiile occidentale”. Este clar, în situaţii de criză, fiecare ţară îşi vede de propriile interese. Aceleaşi consecinţe se vor vedea şi la nivelul indivizilor.

Nu vreau să fiu pesimist, aşa că adaug o poză cu Nicolas care ne arată cum se cultivă căpşunile după modelul spaniol”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
În urma dezvăluirilor din presă, ING Bank suspendă majorarea dobânzilor la credite
ING Bank reacţionează în urma publicării de către avocatul Gheorghe Piperea a unei înştiinţări de ...