Maria Grapini trage semnalul de alarmă: IMM-urile vor muri

Marius Ghilezan ECONOMIC POLITIC

Mediul de afaceri, în special IMM-urile sunt grav afectate de măsurile luate în starea de necesitate declanșată de virusul COVID-19, scrie europarlamentarul umanist Maria Grapini într-o scrisoare adresată ministrului economiei.

„Pentru că multe dintre întreprinderi vor suferi pierderi majore, unele își vor sista parțial sau complet activitatea, altele riscă să falimenteze”, Maria Grapini cere suspendarea dreptului Camerei de Comerţ, de a elibera certificate de forţă majoră, pentru că solicită 500 de euro pentru document.

“Vă rog să analizați posibilitatea de suspendare a dreptului Camerelor de a elibera Certificat de forță majoră pe perioada stării de necesitate și folosiți doar Certificat de stare de urgență!

Firmele nu mai pot susține costuri ca în situațiile normale!

Citeşte şi: Măşti cu ştuţ / Guvernul plăteşte de patru ori preţul de la Bricodepot

Vă rog, domnule ministru, să apelați si la bugetul UE care a fost pus la dispoziție pentru criza sanitară, dar și pentru sprijinul IMM-urilor. Vor fi folosite mai multe instrumente pentru a asigura aprovizionarea sistemelor medicale, ajutorarea IMM-uri, precum și activarea unei clauze care să permită statelor membre să depășească deficitul bugetar.

Dacă nu se vor lua măsuri rapide economia și în final oamenii vor avea de suferit în următorii ani. Vă rog să comunicați public măsurile concrete luate!” scrie europarlamentarul Maria Grapini.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
COVID-19/ Paul Goma, ucis de inamicul nevăzut
Disidentul Paul Goma, stabilit de zeci de ani la Paris, a murit noaptea trecută, în ...