Guvernul Orban i-a dat ţeapă lui Tudor Chirilă. În ce condiţii cântăreţul poate fi penal?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Diverse INEDIT SOCIAL

Tudor Chirilă, celebrul jurat de la Vocea României, dar şi o voce stridentă a mişcării #rezist cerea acum o săptămână drepturi pentru artiștii independenți, alţii decât cei plătiţi prin lefuri lunare de către teatre sau instituţii de cultură.

„Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie social”, a scris  pe 18 martie 2020, Tudor Chirilă, pe pagina personală de Facebook.

“Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură)”, a mai scris Tudor Chirilă.

Cum poate ajunge Chirilă penal?

După fix o săptămână, Guvernul Orban i-a rezolvat problema. În cadrul şedinţei de guvern de ieri a fost adoptată o Ordonanţă pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, conform reglementărilor în vigoare.  Ministrul Bogdan Gheorghiu a transmis că instituţia către care ar trebui să se îndrepte cei care obţin astfel de venituri este Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială prin agenţiile teritoriale.

Citeşte şi: Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, depistat pozitiv cu coronavirus

Aceste persoane vor primi o indemnizaţie egală cu 75% din salariul mediu brut pe ţară garantat din bugetul general consolidat prin Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială sau Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti.

Persoanele vizate trebuie să nu obţină venituri din alte activităţi şi trebuie să declare pe proprie răspundere că se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în baza deciziilor emise de autorităţile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă instituite.

Numai că Tudor Chirilă mai ia o leafă bună de la Românii au talent. În jur de 40.000 de Euro pe sezon. Dacă nu declară aceste venituri e pasibil de dosar penal.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Hotărâre Congres SUA: 3.000 de $ pentru fiecare familie afectată de pandemie
Epidemia de coronavirus a dus SUA pe pe locul 1 în lume la cazuri confirmate: ...