Marii profitori ai crizei: Botezatu, securiştii şi o bucătăreasă

Alina Maria Bogdan INVESTIGAȚII ACTUALITATE investigatii Principal

Peste 80 de milioane de euro a dat guvernul Orban unor firme de modă, ale unor absolvenţi ai Academiei de Informaţii şi chiar a unei bucătărese, prin intermediul Oficiul Naţional de Achiziţuii Centralizate, trecând peste orice procedură de licitaţie transparentă.

Cel mai mare contract i-a fost dăruit unei firme a unui prieten a lui Cătălin Botezatu, 88 de milioane de lei, care trebuie să aducă în 45 de zile, 500.000 de combinezoane la preţul de 19 Euro/bucata. Interesant e că singurul proprietar al firmei Viggo Fashion, este acum Marin Ionuţ Marius.

Citeşte şi: Măşti cu ştuţ / Guvernul plăteşte de patru ori preţul de la Bricodepot

Viggo Fashion International SRL, producător de costume şi haine made to mesure pentru bărbaţi, un brand lansat de Ionuţ Marin şi Cătălin Botezatu, a câştigat un contract de 54 mil. lei pentru furnizarea a 500.000 de combinezoane şi un altul în valoare de 33 mil. lei pentru 1,75 milioane de viziere de protecţie, livrarea urmând a se face etapizat pe parcursul a 45 de zile calendaristice.

Armani produce combinezoane. Botezatu le aduce din Turcia

Asta în condiţia în care marele producător de modă italian, Armani, trece la producția de combinezoane anti coronavirus. Mai are datoria de a aduce, în banii ăştia, şi 1,75 de milioane de viziere, în condiţiile în care voluntari de la Sibiu le dau medicilor pe gratis.

Creatorul Giorgio Armani a anunţat, joi, că fabricile sale italiene vor produce de acum combinezoane de protecţie destinate „personalului medical angajat în lupta ” contra pandemiei de coronavirus.

Niciun producător românesc de confecţii, pe lista O.N.A.C.

Guvernul Orban nu s-a gândit să dea de lucru companiilor româneşti de profil. Brainconf-ul are o tradiţie de câteva zeci de ani.

Pentru că Sanimed, firma controlată de Cătălin Hideg, un mason cu relaţii înalte în Academia SRI, avea datorii la stat, surse din Giurgiu, susţin că o bucătăreasă a fost pusă să participe la simulacrul de licitaţie, prin firma Romwine & Cofee, companie care şi-a adăugat, culmea, cu o zi înainte de aşa zisa licitaţie ca obiect de activitate comercializarea de echipamente medicale. Conform Recorder, această firmă aleasă să aducă 1,75 de milioane de măşti, pentru care s-au plătit 56 de milioane de lei, e deţinută de o bucătăreasă din comuna Uzunu, judeţul Giurgiu.

Ieri, după amiază, bucătăreasa şi-a angajat o firmă de PR care a răspândit jurnaliştilor invitaţii la o aşa zisă conferinţă de presă. La finalul înscrisului se dădea vina pe presă că scriind despre achiziţie, turcii n-ar mai vrea să livreze marfa, dacă află de scandal.
Masca bucătăresei costă de patru ori mai mult decât la Bricodepot.

Ca o ciudăţenie a licitaţiei O.N.A.C, 35 de scannere urmează să fie livrate spitalelor din România prin firma Electro Optic Components la un preţ mai mare decât cele din Austria aduse printr-o firmă înfiinţată acolo de Stelian Ilie, preşedinte Mitra Telecom, o firmă specializată pe soluţii de securitate IT.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum luptă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu pandemia. Puhoi de oameni dimineaţa
Majoritatea bugetarilor efectuează munca de acasă. La Ministerul Mediului situaţia e diferită. În fiecare dimineaţă ...