Desantul ministrului Nelu Tătaru la Focşani. Poliţie. Mascaţi. UM-uri de presă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Luni, 13 aprilie 2020, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a făcut un desant la Vrancea, pentru a-i satisface prefectului Berbece ambiţia de a-l demite pe Costel Mândrilă, directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani şi a-l înlocui cu duduia blondă, agreată de liberali. Pe perioada de Urgenţă a pus o conducere militară. Asta aşa de ochii lumii. A schimbat şi conducerea DSP. Dacă i-ai fi văzut mutra de sub mască, ai fi crezut că e Rambo în acţiune, mărturiseşte un medic local.

Citeşte şi: Tun de război în Vrancea / Prefectul Berbece plăteşte hotelierului Barbugiu de trei ori preţul camerei

Pentru ca PNL să-şi vadă visul cu ochii, într-un judeţ în care numără atâţia membri cât încap într-o garsonieră, pe timp de distanţare socială, ministrul sănătăţii a fost talonat de reporterii U.M. PRO TV care au prezentat imagini vechi de zece ani şi i-a adus ocări directorului că acum nu ştiu câţi zeci de ani avea conserve expirate în spital.

În realitate, Costel Mândrilă a reuşit să modernizeze Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Pantelimon,” fără bani de la minister.

Doctorul s-a îmbolnăvit de COVID-19, moment prielnic ortacilor defăimării, de a-l crucifica şi a-l da la câinii activiştilor justiţiari din media.

Pentru că nu s-a închinat lui Berbece şi nu i-a recunoscut aura, acum e tăvălit în chinuri de conducerea de stat.

Citeşte şi: Vladimir Tismăneanu şi “ciorile de la Ţăndărei”

Ieri Mândrilă a mărturisit public: În diminica Floriilor am fost supus la un abuz greu de imaginat, dar la care, totuși, mă așteptam. Vreau să împărtăşesc tuturor cum un bolnav de Covid-19 este hărţuit de către prefectul judeţului, singurul lui scop fiind de a pune stăpânire pe spital. Fac precizarea că, de la mijlocul lunii martie 2020, conștient de pericolul la care ma expun, de a contacta virusul, am decis să închiriez o locaţie din aproprierea Spitalului Județean Vrancea, unde m-am mutat, pentru a-mi proteja familia. Nu mi-am mai văzut fetița de trei săptămâni! Aşadar, de când a început situaţia de urgenţă, m-am separat de familie, mi-am găsit o locuinţă în apropierea spitalului şi am lucrat cot la cot cu colegii mei pentru ca lucrurile să meargă bine. Poate confirma oricare dintre colegi că eram primul care venea la birou, înainte de ora 7.00 şi ultimul care pleca, de multe ori şi după ora 21.00. Am stat în spital efectiv şi m-am ocupat ca totul să fie bine, mai ales că presiunea era cu atât mai mare cu cât Spitalul Militar şi Spitalul Adjud au fost închise în urma infectării cadrelor medicale cu Covid-19.

Atac de stat asupra unui bolnav COVID-19

Spitalul Judeţean rămânand singurul în picioare, atât pentru urgenţe medicale din judeţ cât şi în lupta cu virusul Covid-19. În data de 08 aprilie 2020, inevitabilul s-a produs. Am fost declarat pozitiv COVID-19 și, imediat am anunțat DSP Vrancea. Am făcut acest lucru ca o măsură de precauție suplimentară, desi instituția avea rezultatul testului meu,  înainte ca eu să îl primesc. M-am prezentat la Secţia Boli Infecţioase unde am fost consultat şi mi s-au recoltat analize, iar în urma rezultatelor, dr. Vasilache Mădălina, șefa secție a concluzionat ca este o formă ușoară de Covid -19 . După prevederile Protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS Cov-2 din 26.03.2020, formele uşoare se tratează la domiciliu în autoizolare. Fac precizarea că HG 201/2020 precizează, la articolul 1, alineatil 5, punctul c) că persoanele confirmate COVID-19 asimptomatice sau cu forme ușoare, nu necesită internarea în unități sanitare pentru tratare. De asemenea, ordinului ministrului sănătății  487 din 23.03.2020 prevede ”cazurile ușoare se pot externa mai rapid sau chiar îngriji la domiciliu cu respectarea unor recomandări”. Astfel, m-am autoizolat imediat la domiciliul ales, am informat prin adresa scrisa DSP Vrancea unde ma aflu şi unde voi sta în autoizolare. Am păstrat legătura permanent cu medicul curant căruia îi raportam zilnic funcţiile vitale ( temperatura, concentraţia de oxigen din sânge și tensiunea), am  respectat tratamentul prescris, nu am intrat în contact cu nimeni și am încercat să mă odihnesc fiind foarte obosit și speriat. Am anunţat directorul medical şi medicul epidemilog al spitalului de situaţia mea. Pentru că starea de sănatate îmi permitea, am vorbit cu directorul medical şi am stabilit de comun acord să continui activitatea desfăşurata din izolare. Motiv pentru care, am luat şi calculatorul de serviciu, pentru a lucra împreună online (am dovezi în acest sens, deoarece  am lăsat inclusiv notificare scrisă către directorul medical). În data de 8 aprilie 2020 PNL Vrancea a dat publicității un comunicat în care îmi cerea, isteric, demisia pentru că m-am contaminat in spital, iar în aceeași zi prefectul județului, cerea conducere militară la Spitalul de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani. Nu am răspuns acestor acuzații nefondate și rău am făcut!
Trebuia sa îl intreb public pe domnul prefect cum crede că o conducere militară ar gestiona mai bine situaţia, din moment ce Spitalul Militar a fost închis încă de la începutul pandemiei pe motiv că majoritatea cadrelor medicale s-au infectat cu SARS CoV-2 şi că 30 dintre aceste cadre medicale sunt tratate la Spitalul Judeţean în Secţia Boli Infecţioase? De ce crede că situaţia spitalului nostru e aşa dezastruoasă din moment ce noi avem confirmaţi pozitiv doar 7 medici din 130? A doua zi, pe data de 09 aprilie 2020 am fost sunat de medicul Janina Lazăr, medic epidemiolog în cadrul DSP Vrancea, numit de o lună de zile membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Focșani și, deloc întâmplător, membru PNL Vrancea.

Abuzul prefectului. Sună o parte dintr-un contract de închiriere. Nicio lege nu-i permite acest lucru

Domnia sa, în loc să mă întrebe cum mă simt și să aibă o discuție profesională medic epidemiolog – pacient,  mă întreba pe un ton foarte apăsat de ce m-am autoizolat și care sunt formele legale prin care mi-am inchiriat locuinţa. I-am răspuns medicului epidemiolog la toate întrebările și am precizat inclusiv faptul că am încheiat un contract pe persoană fizică cu o firmă specializată pentru gestionarea deșeurilor periculoase (lenjerii etc) din locul în care locuiesc. În aceiași zi, la câteva ore distanță, am fost surprins să aflu că inclusiv prefectul județului l-a sunat pe proprietarul locuinţei închiriate de mine să verifice dacă mă aflu la adresa respectivă. Probabil a solicitat și alte informații desi, din câte știm cu toții, anchetele în România sunt atributul altor instituții. Duminică, 12 aprilie 2020, la ora 11.26,  m-a sunat prefectul județului spunându-mi că din ordinul ministrului sănătății trebuie să mă mut urgent la Secția de Boli Infecțioase.

Berbece minte că are Ordin verbal de la ministrul sănătăţii

Deși l-am rugat să îmi trimită și mie ordinul, pentru că eram curios să văd despre ce este vorba, domnia sa mi-a spus, fără echivoc, că dacă refuz va trimite Poliția si ma va muta cu forţa. Eu am încercat să îi explic faptul că domnia sa comite un abuz și că prin tot ceea ce face în spațiul public de câteva zile mă tratează nelegal și înjositor. I-am adus ca argument și prevederile legale. Domnia sa nu mi-a adus la cunoștință nici o prevedere legală dar a trimis la locuinţa unde eram autoizolat atât poliția cât și câțiva ziariști de casă ai domniei sale.
Prin urmare, la câteva zeci de minute distanță, am ajuns să fiu filmat ca un tâlhar care a încălcat prevederile legale, deşi nu sunt decât un bolnav de Covid-19 care stătea în autoizolare, respectând întocmai legislația în domeniu. Cei care întradevăr  încalcă legislaţia sunt prefectul județului și angajatorii mei – Ministerul Sănătății. Iată cum, fără voia mea, de astăzi de la ora 13.00, fiind un caz COVID-19 ușor, ocup unul din cele 130 de paturi din Pavilionul COVID-19 al Spitalului Județean Focșani, deşi chiar legislația elaborată de angajatorul meu, Ministerul Sănătății spune că astfel de cazuri se tratează acasă, în izolare!
Mă întreb ce se întâmplă cu ceilalţi colegi ai mei, diagnosticaţi pozitiv şi care se tratează în autoizolare la domiciliu? Ar trebui şi ei să se ingrijoreze ca mâine va veni Poliţia şi presa şi îi va aduce cu forţa la spital? Dacă această atitudine faţă de un bolnav nu este abuz, atunci ce este, grija exagerată a prefectului faţă de sănătatea mea?

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Dezvăluiri/ Liberalii se pregătesc de zăpăcirea de cap a bătrânilor prin call-center-uri
În urmă cu o lună, un Ordin al Departamentului Situaţiilor de Urgenţă aproba proiectul de ...