Viktor ORBAN dă milioane de euro fermierilor din Transilvania. Vezi ce români beneficiază!

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Milioane de euro PRIN PROGRAMUL Kós Károly, derulat de guvernul VIKTOR ORBAN, vor fi administrate printr-o fundaţie a UDMR.

10% din proiecte sunt dedicate fermierilor români, potrivit presei de limbă maghiară.  Încă din septembrie 2019, ministrul de externe Péter Szijjártó a anunţat că guvernul Ungariei va extinde în aproape tot vestul României așa-numitul program de dezvoltare economică transilvăneană, care până acum se derulase doar în Ținutul Secuiesc.

Pentru guvernul de la Budapesta, regiunile de dezvoltare poartă numele de Partium și Ținutul Secuiesc

Documentul de la Budapesta, făcut public recent, foloseşte denumiri de regiuni istorice precum Partium și Ținutul Secuiesc, care sunt respinse de autoritățile române.

Citeşte şi: COVID-19/ Un tratament revoluţionar. ACUM şi în România

Proiectul guvernului Ungariei e gestionat în România de fundația Pro Economica din Ungaria, condusă de Monica Kozma (membru UDMR), care canalizează milioane de euro către fermierii din Transilvania. Doar circa 8-10% dintre beneficiari sunt români, restul maghiari, iar printre românii finanțați de Budapesta se numără și șeful PSD Mureș, Vasile Gliga, potrivit presei transilvane.

Citeşte şi: VIDEO / Sparangheliştilor li s-au luat buletinele. Înapoierea lor costă 300 de Euro, preţul pentru baracă

Kós Károly s-a născut la Timişoara în 1883 într-o familie de saşi ardeleni. Tatăl său era ofițer telegraf, familia purta numele de Kosch. El şi-a schimbat numele. Prin educația sa la Budapesta a devenit una dintre figurile cele mai emblematice ale culturii și vieții publice maghiare transilvănene, recunoscută azi pentru activitatea sa de arhitect, grafician și scriitor, pe lângă performanța sa ca politician. A fost unul dintre creatorii ideologiei transilvaniste.

Castelul ciorii i-a aparţinut arhitectului timişorean

La 50 de kilometri de Cluj Napoca, călătorii pot admira Cetatea Varjúvár (Castelul ciorii n.a.). Casa a aparţinut renumitului arhitect Károly Kós (1883-1977), de al cărui nume se leagă construcții importante din Ţara Călatei (Kalotaszeg) – România şi Ungaria (Vezi fotografia). În 1913 arhitectul și-a construit o reședință lângă Cluj, la Stana, pe care a numit-o Varjúvár (Castelul Ciorii) și de atunci casa a devenit un real punct turistic scos parcă din cărțile lui J. R. R. Tolkien. Microclimatul în care se află locuința este comparat adesea cu cel de pe Valea Cernei, unde astăzi se află stațiunea Băile Herculane.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Noi categorii de contribuabili vor fi scutiţi de impozite. Vezi unde te încadrezi!
Un proiect de lege privind scutirea de impozite a unor categorii de persoane a trecut ...