Avertismentul savanţilor britanici: distanţarea socială va fi necesară până la apariţia vaccinului anti COVID-19

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Guvernul Marii Britanii, condus de Boris Johnson, întors la muncă după ce s-a vindecat de COVID-19, studiază în aceste zile posibilitatea relaxării condiţiilor de carantină.

“Ridicarea restricţiilor pentru toţi, cu excepţia persoanelor vulnerabile, ar putea duce la decesul a mai mult de 100.000 de britanici,” reprezintă însă avertismentul pe care l-a dat lui Boris Johnson, profesorul britanic Neil Ferguson, potrivit Telegraph.

Citeşte şi: Ioan Aurel Pop, pledoarie pentru redeschiderea bisericilor: “la noi credinţa nu este ca la alte neamuri”

Omul de ştiinţă, desemnat să fie consultant guvernamental, l-a convins în urmă cu mai bine de o lună pe şeful cabinetului britanic să instituie carantina, speriindu-l cu 500.000 de morţi.

Prof. Neil Ferguson a spus, alături de alţi colegi de-ai săi de la Imperial College, potrivit The Telegraph, că reîntoarcerea tinerilor sănătoşi la muncă, fără distanţarea socială, va duce în continuare la creşterea numărului deceselor.

Vor asculta miniştrii britanici de recomandările savanţilor?

În cursul acestei săptămâni, miniștrii cabinetului Johnson sunt așteptați să studieze modelarea actualizată a Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage), în condiţiile în care examinează posibilitatea ridicării parţiale a restricţiilor.

Academicianul a avertizat că nicio țară nu a reuşit să-i protejeze pe cei vulnerabili, lăsându-i pe cei cu risc scăzut să muncească.

Profesorul Ferguson a declarat că va fi necesară un anumit grad de izolare socială până când va fi creat un vaccin pentru virusul ucigaș, despre care secretarul Dominic Raab zicea duminică seara că este puțin probabil să apară până în 2021.

Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu: “În lupta COVID-19, a început bătălia dintre giganţii industriei farmaceutice ?”

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
De ce a fost demis Adrian Streinu-Cercel? Traian Băsescu detonează bomba!
După ce Adrian Streinu-Cercel a fost înlăturat de la conducerea Comisiei anti-COVID, fostul președinte Traian ...