Marian Oprişan: Guvernul României atentează la sănătatea cetățenilor

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Guvernul Orban a recomandat încă de luna trecută autorităţilor locale să se implice în gestionarea crizei COVID-19, anunţând că la rectificare vor primi banii de la bugetul de stat.

“Consiliile județene au cheltuit și angajat sume în valoare de 322 milioane lei pentru combaterea pandemiei iar nevoile financiare ale judeţelor, până la sfârsitul anului, se ridică la 1.660 milioane de lei. Cu stupoare, am constatat cum la ultima rectificare de buget, doar 2 judeţe din cele 41 au primit fonduri guvernamentale. Vă reamintesc că la începutul anului, Guvernul României a alocat județelor doar 17% din necesarul de funcţionare al Directiilor de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, iar acum n-ați mai alocat nici un leu! Povara financiară foarte grea care a căzut pe umerii consiliilor județene! Autoritățile administrației locale județene sunt prima linie de luptă împotriva efectelor pandemiei de SARS-CoV-2. Pentru a putea face fata acestor grele încercări avem nevoie de fondurile necesare cu care să susţinem aceasta luptă!”, scrie Marian Oprişan, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban.

Citeşte şi: Tratamentul COVID-19 cu PLASMĂ, acum şi în România

“În esență, faptul că nu ne sunt alocate fondurile necesare combaterii epidemiei este similar cu un atentat al Guvernului României la sănătatea cetățenilor. Dorim să îi informăm pe cetățeni că la începutul verii consiliile județene vor intra în colaps financiar. Nu vom mai putea proteja copiii și bătrânii din centrele de protecție și nu vom mai putea desfășura nici una din activitățile curente ale instituțiilor județene.

În numele celor 41 colegi președinți de consilii județene, vă solicit ca măcar în acest al treisprezecelea ceas să lăsați deoparte politica, să fiți lucid și să dispuneți direcționarea fondurilor necesare către consiliile județene și restul autorităților locale!”, conchide liderul Consiliilor judeţene.

În numele a 41 de judeţe, Oprişan solicită alocarea de urgenţă a sumelor, în conformitate cu mecanismele legale funcţionale in cazul situaţiilor de urgență, în măsura în care acestea sunt solicitate, pentru asigurarea intervenţiei eficiente şi promte în combaterea efectelor infectarii cu COVID 19.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Eugen Teodorovici spune că Iohannis s-a dezbrăcat de haina prezidenţială
După atacului lui Klaus Iohannis la adresa PSD, mai mulţi lideri ai social-democraţilor au răspuns ...