Szijjártó îl pune la punct pe Iohannis: mai mult respect pentru maghiari

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, i-a solicitat, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis să acorde mai mult respect maghiarilor, potrivit agenţiei de ştiri MTI.

După ce preşedintele României Klaus Iohannis l-a întrebat pe şeful Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, în limba maghiară, ce faci?, ministrul Péter Szijjártó, a postat, miercuri, un mesaj video pe pagina sa de Facebook.

Potrivit şefului diplomaţiei ungare, declaraţia preşedintelui român este “una efectiv necivilizată şi care poate instiga la ură”.

”Klaus Iohannis ar trebui să fie conştient de faptul că marea majoritatea a maghiarilor care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc l-au votat pe el cu ocazia alegerilor prezidenţiale din România. (…) Mesajul şi apelul nostru către preşedintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a spus Szijjártó.

De asemenea, ministrul ungar de Externe a subliniat că Ungaria are interesul menţinerii unei relaţii bune cu România, întrucât cele două state sunt parteneri economici importanţi.

”Existenţa unei relaţii normale între cele două state reprezintă şi interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc. Din păcate, în ultimele zile, reprezentanţi ai statului român au făcut, pe rând, declaraţii care îngreunează, efectiv, menţinerea unor relaţii de bună vecinătate”, a mai adăugat Szijjártó.

Citeşte şi: Ioan Aurel Pop: România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc.

Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri.

 

DEZVĂLUIRI / Conceptul campaniei de împădurire a lui Iohannis, copie la indigo cu a unei penale

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pleaşcă guvernamentală / Iau bani cu dobândă ZERO de la stat şi îi dau cu 1% pe zi
Programul IMM Invest pare să fie o oportunitate și pentru instituțiile financiare nebancare să ia ...