Pleaşcă guvernamentală / Iau bani cu dobândă ZERO de la stat şi îi dau cu 1% pe zi

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC INVESTIGAȚII

Programul IMM Invest pare să fie o oportunitate și pentru instituțiile financiare nebancare să ia finanțare gratis de la bănci, în condițiile în care în mod normal prind foarte greu sau chiar deloc capital din surse externe. Programul IMM Invest are dobândă 0 – subvenționată integral de stat – până la sfârșitul acestui an. Capital Leasing, Mobilo Credit, EcoFinance IFN, Imocredit, Easy Credit 4 All, Agrinvest Credit, Rocredit, Krom Invest, Rapid Credit și IFN Împrumut SA au depus cereri de finanțare cu dobândă 0, transmite Profit.ro.

Citeşte şi: Ioan Aurel Pop: România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor

Unele dintre aceste firme oferă credite rapide pentru populație cu dobânzi ce pornesc de la 1% pe zi. Spre exemplu, Mobilo dă credite negarantate pe termen de o lună cu dobândă de 1,6% pe zi, respectiv aproape 600% pe an. Easy Credit acordă credite garantate cu ipoteci – în general cu locuința – cu o dobândă de card de credit, respectiv 36% pe an.

La 1 milion cu dobândă zero de la stat, o firmă de împrumuturi rapide poate câştiga 6 milioane până la sfârşitul anului, spun specialiştii. Returnează 1 milion în ianuari 2021 şi rămân cu 5 milioane.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Marian Oprişan: Guvernul României atentează la sănătatea cetățenilor
Guvernul Orban a recomandat încă de luna trecută autorităţilor locale să se implice în gestionarea ...