Focar de gripă la graniţa cu Ungaria. Ce fac autorităţile române?

Andrei Marcu ACTUALITATE Principal SOCIAL

Pentru că s-au descoperit în două localităţi din Ungaria, aflate în vecinătatea frontierei, o nouă tulpină de gripă aviară, H5N8, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus măsuri pentru a elimina riscul pătrunderii virusului în România.

Fermele din judeţele Arad, Timiş şi Bihor vor fi atent urmărite și supuse testărilor, după confirmarea a noi focare de gripă aviară în apropierea graniței vestice.

Citeşte şi: Amenzile vor fi anulate / Cine le-a plătit a luat ţeapă

”În ultima periodă Ungaria se confruntă cu un val de gripă aviară de înaltă patogenitate, subtipul H5N8, care a afectat mai multe ferme comerciale. În data de 30 aprilie au fost confirmate încă două noi focare în localităţile Battonya şi Nagykamaras, la o fermă de curcani, respectiv la o fermă de gâşte pentru foie gras, aflate în zona administrativă Bekes, la graniţa de vest a României.

În conformitate cu prevederile Directivei 94/2005, România are două localităţi, Peregu Mic şi Peregu Mare, din judeţul Arad care intră în zona de supraveghere stabilită ca urmare a confirmării acestor noi focare. Va fi intensificată supravegherea pasivă în judeţul Arad, în judeţele învecinate (Timişoara şi Bihor) şi se va face programarea prioritară a recoltărilor de probe serologice la fermele comerciale din zonele cele mai apropiate frontierei cu Ungaria”, a transmis ANSVSA.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ASALTUL ROMÂNILOR PE PAGINA LUI VIKTOR ORBAN: “Nu uitaţi că am parcat armata în Budapesta!”
Premierul ungar Viktor Orban a făcut, miercuri, o postare controversată, pe Facebook, după ce proiectele ...