TĂMBĂLĂUL LCK / Plenul CCR susţine că CEDO nu are competenţe

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Curtea Constituţională a României a fost luată cu asalt de propaganda Laurei Codruţa Kovesi, deşi decizia CEDO nu făcea referire la instituţia fundamentală a statului român. Ca urmare, CCR a remis presei un comunicat.

“Având în vedere Hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 5 mai 2020, pronunţată în cauza Kövesi împotriva României, Plenul Curţii Constiţuţionale a României, cu majoritate de voturi, face următoarele precizări:
1. Deşi comentariile din spaţiul public au promovat ideea încălcării de către Curtea Constituţională a dreptului la un proces echitabil al doamnei Kövesi şi a invalidării Deciziei Curţii Constituţionale nr.358/2018, se constată că CEDO nu a efectuat un control cu privire la raţionamentul juridic şi soluţia pronunţată de Curtea Constituţională. De altfel, nici nu avea competenţa să o facă.
2. Hotărârea CEDO a stabilit încălcarea dreptului la un proces echitabil prin raportare la un cadru juridic distinct, anterior şi fără legătură cu cel analizat prin decizia Curţii Constituționale.

Legiuitorului îi revine obligaţia de a da curs Hotărârii CEDO, în măsura în care devine definitivă, prin identificarea soluţiei legislative corespunzătoare în considerarea cadrului juridic vizat de această hotărâre, şi nu a celui vizat prin Decizia Curţii Constituţionale nr.358/2018, se menţionează în comunicatul Curţii Constituţionale a României.

Citeşte şi: ASALTUL ROMÂNILOR PE PAGINA LUI VIKTOR ORBAN: “Nu uitaţi că am parcat armata în Budapesta!”

TĂMBĂLẮU n. pop. 1) Gălăgie mare; dandana; tălălău. 2) Chef zgomotos; petrecere gălăgioasă. /<ung. tomboló (Noul dicţionar explicativ al limbii române)

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Baza Pro Rapid va fi modernizată
Una dintre cele mai vechi baze de sport din ţară, cu o vechime de aproape ...