PNŢCD se alătură lui Salvini SUVERANIŞTILOR europeni

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

După demisia din grupul PES al socialiştilor europeni, dar şi din PSD, europarlamentarul Cristian Terheș, s-a înscris în Grupul Conservatorilor Europeni pentru a putea promova, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României.

“Azi (ieri n.a.) mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor și Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș.

citeşte şi: Alexandru Athanasiu: PSD e cu sigla în Europa, dar a rămas cu obiceiuri feudale

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, a anunţat că preotul Cristian Terheş a ajuns pe lista electorală a PSD în urma unei înţelegeri de susţinere a PSD de către ţărănişti, care anul trecut nu au depus liste la alegerile europarlamentare.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, sau ECR, este un grup conservator din Parlamentul European. Are 62 de parlamentari din 15 țări ale UE, ceea ce îl face al șaselea grup din Parlamentul European. Cea mai mare delegație a sa provine din Polonia, prin afilierea Partidului Lege și Justiție, aflat de mai mulţi ani la guvernare în Polonia.

Din acest grup mai face parte şi partidul  Liga Nordului a lui Matteo Salvini, precum şi Adunarea Națională (fostul Front Național) a lui Marine Le Pen și Partidul Libertății din Austria.

De asemenea, “Alternativa pentru Germania” face parte din cel de-al treilea grup de dreapta.

Promisiunea lui Salvini de a  reforma UE este pe placul multor partide radicale de dreapta, care au în comun mai multe obiective, printre care limitarea migrației și sporirea puterii de decizie a guvernelor naționale. Există însă și diferențe de opinie între aceste partide în probleme-cheie, precum piața liberă sau alocarea banilor de la bugetul comunitar, nota recent Deutche Welle.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Începe testarea în masă pentru coronavirus şi anticorpii specifici
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că ambele proiecte de testare a populaţiei vor ...