Austria, trimisă în judecată, pentru alocaţiile discriminatorii

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE Principal

Copiii românilor care muncesc în Austria, rămaşi în ţară, primesc mai puţini bani decât cei aflaţi cu părinţii în străinătate, cea ce era o disciminare flagrantă.

Iată că, în sfârşit Comisia Europeană sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa legislaţiei  din Austria, care instituie ranguri diferite pentru cetăţenii europeni.

Comisia a declanșat procedura de trimitere în justiție a Austriei considerând că legislaţia austriacă contravene reglementărilor UE.

Maria Grapini a sesizat încă din ianuarie Comisia Europeană. Citeşte aici!

Cancelarul Kurz reia practicile Monarhiei dualiste

Comisia spune că mecanismul dual nu respectă normele actuale privind coordonarea securității sociale și este discriminatoriu deoarece, conform acestuia, unii lucrători mobili din UE care lucrează în Austria și contribuie pe deplin la economia, forța de muncă și sistemul de securitate socială din Austria primesc compensaţii mai mici pentru copii, în comparație cu lucrătorii ai căror copii trăiesc în Austria.

Citeşte şi: Un anunţ mult aşteptat de pasagerii români

Totodată, Comisia a mai remarcat că aceeaşi procedură legislativă nu li se aplică părinţilor austriecilor care lucrează în străinătate și ai căror copii locuiesc cu aceștia în străinătate, deși se află într-o situație similară.

Mai puţini bani pentru copiii rămaşi în ţară, decât pentru cei plecaţi cu părinţii

Parlamentul de la Viena a adoptat în octombrie 2018 un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din țara respectivă. Pentru unele state, inclusiv România, această măsură înseamna o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii. Măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Klaus Iohannis: nu vor urma trei zile fără reguli și restricții!
Mult aşteptata declaraţie publică a preşedintelui Iohannis a venit să lămurească aşa zisul vid legislativ ...