Egoista Germanie dinamitează zona euro

Marius Ghilezan ECONOMIC OPINIE Principal

Uniunea monetară europeană se va face arşice dacă Italia, Spania și Grecia vor muri de foame din cauza băncii centrale, este de părere Jeremy Warner, editorialialist la The Telegraph.

Autorul critică decizia judecătorilor Curţii Constituţionale din Germania, de săptămâna trecută, instanţă care consideră ilegal programul Băncii Centrale Europene (BCE) de cumpărare a obligațiunilor.  Efectul sentinţei este de a contesta simultan autoritatea Curţii Europene de Justiţie și dreptul Băncii Central Europene de a stabili politica monetară. Este o ghiulea îndreptată direct spre inima Uniunii Europene și uniunii sale monetare.

Judecătorii de la Curtea Constituţională, comparaţi cu oracolele antice, sunt făcuţi ori idioţi, ori eroi, în opinia lui Warner.

Promovarea în mod deliberat a unei crize constituționale în mijlocul unei situații de criză fără precedent înseamnă a pune muntele Pelion din mijlocul Greciei pe insula Ossa.

Germania dublei măsuri

Germania are o predilecţie în a desconsidera celelalte ţări europene. Înmoaie regulile atunci când are interese şi impune restricţii fără milă altora, în numele Uniunii Europene.

Curtea Constituțională nu se confundă, desigur, cu guvernul german. Decizia arată erorile aspiranților statele unitel ale Europei.

Autorul se mai întreabă care este instanţa supremă. Curtea Constituţională a Germaniei sau Curtea Europeană de Justiție?

Prin contestarea dreptului BCE de a monetiza datoria statelor membre, judecătorii refuză acestor state dreptul perfect legitim de a rezolva consecințele economice ale pandemiei coronavirusului.

În Marea Britanie, şeful Trezoreriei, cancelarul Rishi Sunak, își poate permite să plătească muncitorii aflaţi în şomaj tehnic, să garanteze împrumuturile bancare ale companiilor, pe fondul prăbuşirii veniturilor, pentru că Banca Angliei cumpără o mare parte din noua datorie.

Guvernul finanţează deficitul.

Judecătorii federali zic că întăresc Uniunea Europeană

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, supravieţuieşte îngrozită naufragiului impus de Curtea Constituțională germană, chiar dacă judecătorii acesteia susțin că prin decizia lor consolidează UE, nu o slăbește.

Citeşte şi: Un anunţ mult aşteptat de pasagerii români

Practica emiterii de obligaţiuni de stat este des folosită că o terapie monetară în Statele Unite, Japonia, China, cu propria bancă centrală suverană.

În cazul în care li se interzice Franței, Italiei, Spaniei și Greciei dreptul la o astfel de linie de salvare, acestea vor intra ca o navă ruginită în furtună.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viktor Orban dă cu flit Curţii de Justiţie a UE
Premierul ungar Viktor Orban a lăsat de înţeles vineri că Budapesta ar putea ignora decizia ...