Viktor Orban dă cu flit Curţii de Justiţie a UE

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Premierul ungar Viktor Orban a lăsat de înţeles vineri că Budapesta ar putea ignora decizia din această săptămână a Curţii de Justiţie a UE (CJUE) conform căreia zonele sale de tranzit pentru migranţi ar încălca legislaţia UE, relatează DPA.

Decizia de joi a Curţii Europene de Justiţie încearcă să forţeze statele membre ale UE să primească migranţi, a spus Orban într-un interviu pentru postul naţional de radio.

„Dar nu ne vom lăsa păcăliţi”, a afirmat el, adăugând că legea fundamentală a ţării primează în faţa legislaţiei UE.

citeşte şi: Egoista Germanie dinamitează zona euro

CJUE a decis joi că centrele de tranzit ale Ungariei de la graniţa cu Serbia, în care persoane ce au aplicat pentru azil trebuie să aştepte pentru o decizie la solicitările lor, echivalează cu detenţia ilegală.

Solicitanţii de azil trăiesc în containere de metal şi sunt înconjuraţi de un gard de sârmă ghimpată în două centre din apropiere de punctele de trecere a frontierei de la Roszke şi Tompa.

Oficialii ungari susţin că ocupanţii centrelor sunt liberi să plece şi să revină în Serbia oricând şi, prin urmare, nu sunt în detenţie.

Însă Serbia refuză să îi primească înapoi. În plus, dacă ar pleca, ei şi-ar pierde orice şansă de a primi azil în Ungaria şi implicit în UE.

Ungaria a fost criticată de UE pentru poziţia sa dură privind migraţia şi a fost în mod repetat atacată la Curtea de Justiţie a UE, cu sediul la Luxemburg.

În contrast, pentru România orice decizie a CJUE sau CEDO e lege.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tarom nu mai are bani pentru salarii
Lufthansa a raportat 1,2 miliarde de euro, datorită crizei COVID-19. Mai multe companii europene au ...