Părintele care a făcut Minunea de Paşti din 1992 s-a urcat la cer

Andrei Marcu ACTUALITATE OPINIE Principal

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a trecut la cele veșnice astăzi, 20 mai 2020, la ora 00:50, în urma unui al doilea atac de cord, informează Doxologia, portalul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. În urmă cu 28 de ani a săvârşit “Minunea” milionului de români pe străzi. În plin regim neocomunist, el l-a invitat pe Regele Mihai la Putna pentru a cinsti Învierea lui Hristos.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, născut la 25 august 1929, avea 90 de ani, fiind cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În urmă cu exact o lună fusese internat la Spitalul Matei Balș din București, cu simptome de pneumonie acută și infectare cu coronavirus.

De numele său se leagă celebra vizită pascală, din 25-27 aprilie 1992, a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, când un milion de români, potrivit CNN, au ieşit pe străzi pentru a-l omagia pe Suveranul, întors acasă după o lungă şi nedreaptă pribegie.

Evenimentul astral n-ar fi putut avea loc, dacă Petre Mihai Băcanu, directorul de atunci al “României libere,” nu l-ar fi rugat să formuleze o invitaţie arhierească Majestăţilor Lor de a lua lumina sfântă de la Putna.

Citeşte şi: Dezvăluiri / Un demnitar al Guvernului Orban a semnat un angajament cu Securitatea

Î.P.S. Pimen a fost de acord şi i-a trimis Regelui depeşa

În ziua de dinaintea Învierii, Regele a fost întâmpinat de Pimen pe aeroportul din Salcea. De la aeroport, coloana de mașini s-a îndreptat spre Mănăstirea Putna. Acolo, Regele Mihai a participat la un serviciu religios oficiat lângă mormântul lui Stefan cel Mare. Vizibil emoționat de primirea care i-a fost făcută, Regele a adresat câteva cuvinte persoanelor aflate în incinta mănăstirii, vorbind despre absența sa îndelungată din țară. S-a cântat imnul regal și s-a scandat ”Trăiască Regele!”, ”Regele Mihai!,” “Regele şi Patria.” Pimen avea un surâs angelic. Al sufletului împlinit. Destin şi har. Sau har şi destin?, scria Marius Ghilezan în România liberă, imediat după internarea sa în spital.

Trupul neînsufleţit va fi coborât în cripta de la Sihăstria Putna.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Dezvăluire şoc ! Arafat, dat afară de Vela? Totul era pregătit
Raed Arafat s-a opus mereu privatizării Sistemului Naţional de Urgenţă. Liberalii aveau încă de anul ...