ZI de SĂRBĂTOARE / Înălțarea Domnului şi Ziua Eroilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Hristos S-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri, după 40 de zile de la moartea sa pe Cruce. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, pentru ca aceştia să nu se lase copleşiti de durerea despărţirii.

Din Sfânta Scriptură aflăm că Mântuitorul Nostru şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta S-a înălţat la cer (Luca 24, 51), în timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru privirile lor (F.A. 1,9). Adeseori Dumnezeu le-a vorbit oamenilor din nor, fenomen prin care se manifestă energiile divine, menite să reveleze prezenţa Divinităţii, dar să o şi ascundă.

Citeşte şi:  Primele semne că liberalii nu vor mări cu 40% pensiile

Încă din anul 1920, prin Decretul Regal din 4 mai,. în această zi, după Liturghie, sunt oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele închinate acestora din țară și din străinătate.

Creştinii ortodoxi fac pomeni şi cinstesc morţii. Obiceiul este de a se merge la cimitir pentru curăţarea mormintelor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
În Ajunul Înălţării Domnului, ultimul coleg al Regelui s-a ridicat la cer
Lascăr Duiliu Zamfirescu, fiu al diplomatului Alexandru Zamfirescu şi nepot al scriitorului Duiliu Zamfirescu, ultimul ...