Trump ameninţă că va scoate armata pe străzi

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Președintele Donald Trump a promis, luni, că va scoate armata pe străzi pentru a opri protestele, potrivit Reuters.

Dar cum întunericul a căzut la câteva ore după declaraţia președintelui din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, violența a izbucnit pentru a șaptea noapte.

Demonstranții au dat foc unui centru comercial din Los Angeles și au jefuit magazinele din New York.

„Primarii și guvernatorii trebuie să organizeze o prezenţă copleșitoare a forțelor de ordine pe străzi până la stingerea violenței”, a spus Trump.

„Dacă un oraș sau stat refuză să ia măsurile necesare pentru a apăra viața și proprietatea cetăţenilor lor, atunci voi scoate armata Statelor Unite și voi rezolva rapid problema în locul acestora.”

Trump, scos cu scutierii

În urma declaraţiei făcute, Trump a plecat de la Casa Albă printr-un cordon de securitate făcut în apropierea Bisericii Episcopale Sf. Ioan, unde s-a şi fotografiat cu fiica sa Ivanka şi cu procurorul general William Barr.

Episcopul de Washington D. C., Michale Curry, a criticat utilizarea fundalului bisericii pentru o poză de familie, „în scopuri politice, partizane”.

În spaţiile de lângă Casa Albă, forțele de securitate, formate din poliția militară a Gărzii Naționale, Serviciul Secret, poliția Departamentului Securității Interne, precum și poliția din districtul Columbia, au curăţat zona de demonstranţi.

La câteva ore după evenimentul de la Washington, mii de americani au ieșit pe străzile din Brooklyn, strigând „dreptate, acum!” – în timp ce mașinile claxonau alături, unii șoferi făcând semne de susţinere a protestatarilor.

Citeşte şi: Şi-a dat foc în faţa Casei Albe. Ce a consumat înainte de suicid?

Imaginile date de televiziuni aseară au arătat mari violenţe în New York: ferestre sparte, magazinele de lux de pe Fifth Avenue din Manhattan jefuite.

Doi polițiști au fost loviţi de o mașină la o manifestația din Buffalo, New York, luni seara.

Şoferul şi pasagerii autovehiculului sunt, conform Reuters, în custodia Poliţiei.

Potrivit acesteia nu e clar dacă incidentul a fost unul intenţionat.

INCENDIU ÎN HOLLYWOOD 

La Hollywood, zeci de persoane au fost filmate în timp ce jefuiau un magazin, după ce ușa din față a fost spartă. Ferestrele de la un Starbucks au fost spulberate, precum şi la alte două restaurante din preajmă.
Marșurile și mitingurile au devenit violente după lăsarea întunericului, în fiecare noapte din ultima săptămână.

Acestea au pornit după ce afro-americanul George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un polițist alb i-a pus cizma-n gât pentru aproape nouă minute.

Dacă la prima autopsie, autorităţile au demonstrat că o boală coronariană mai veche i-a produs moartea, la a doua, comandată de familia lui, rezultatul comunicat aseară susţine că moartea sa a fost o omucidere prin „asfixiere mecanică,” victima fiind privată de alimentarea cu oxigen.

Raportul spune că trei ofițeri au contribuit la moartea sa.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIDEO / Bădulescu a venit cu DULAPUL la conferinţa de presă a lui Nicuşor Dan
Candidatul PNL, Nicuşor Dan, la Primăria Capitalei, a organizat astăzi o conferinţă de presă în ...