Procurorii numiţi politic l-au scos pe Iohannis dintr-un dosar penal
Numirea politică a Gabrielei Scutea în fruntea Parchetului General de către Iohannis dă rezultate pentru preşedinte.
Plângerea penală depusă de trei asociații, prin care președintele Klaus Iohannis era acuzat că a incitat la ură împotriva comunității maghiare în discursul său din 29 aprilie 2020, când a acuzat PSD că „se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor” a fost clasată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, notează perol.ro.
CNCD i-a aplicat o amendă de 5.000 de lei pentru discriminare.
Procurorii au apreciat, în ordonanța de clasare datată 9 iunie 2020, „că acest discurs public nu se circumscrie sferei ilicitului penal, respectiv că nu are caracterul unei fapte incriminate de art. 369 din Codul penal.”
Art. 369 din Codul penal: Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Gabriela Scutea este cea care în plenul CSM a făcut neinpsirata declaraţie despre minora de 13 ani dispărută: “poate a avut experiențe sexuale soldate cu nașteri sau alte forme de procreare.”
Maurul şi-a făcut datoria
Parchetul General a mai clasat în februarie 2020 dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis.
Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce Lumea Justiției a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.