Gabriela Firea trage semnalul: avem nevoie de plasmă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Peste tot în lume, pacienţii trataţi cu plasma obţinută de la bolnavii vindecaţi de COVID-19 au şanse mai mari de supravieţuire decât cei cu medicamente.

Prezentă în studioul unei televiziuni, Gabriela Firea s-a plâns că programul ei privind testarea aleatorie a fost blocat de ministerul sănătăţii. În plus, a făcut referire la o altă problemă care lipseşte cu desăvârşire: Programul Naţional de Recoltare a Plasmei hiperimune sau convalescente.

Citeşte şi: Guvernul pune bazele primei BĂNCI de CELULE STEM

“Pe scară largă, în întreaga lume, se tratează pacienții critici cu plasmă de la pacienții care au trecut prin infecție și au imunitate deja. La noi aflăm că sunt câteva cazuri, foarte rare. La noi nu este un program național pentru a-i convinge pe pacienții care s-au vindecat, sunt acasă acum, sunt bine și au trecut deja prin infecție, au imunitate și pot dona plasmă ce ajută enorm! Deci nu avem un astfel de program național! Când vom conștientiza că avem nevoie?! Când vom avea câte decese?!”, a subliniat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
România pierde 9 MILIARDE DE EURO la Bruxelles, nu câştigă. Metematică simplă
Optzeci de miliarde de euro nu încap în geanta de firmă a lui Klaus Iohannis. ...