Un mare oraş al lumii amână alegerile. De teama opoziţiei, nu a coronavirusului

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Continuă atacul Partidului Comunist Chinez împotriva drepturilor și libertăților oamenilor din Hong Kong, avertizează un editorialist de la New York Times.

Consiliul Legislativ impus după cedarea Hong Kong-ului de către Marea Britanie, în 1997, a decis amânarea cu un an a alegerilor locale de teamă că opoziţia ar putea prelua puterea. A declarat însă că motivul principal e pandemia.

Mai mult, a lăsat fără mandat 12 leguitori din tabăra opoziţiei, opoziţie care la alegerile preliminare din iunie a câştigat 86% din voturi.

La 30 iunie, LegCo a impus orașului o nouă lege a securității naționale. În câteva ore, poliția a arestat oamenii pur și simplu pentru deținerea unor bannere care spuneau „Independența Hong Kong”.

Democraţii din legislativul provizoriu susţin că vor boicota lucrările forului. Sub 1/3 nu se pot vota legi.

Citeşte şi: Coronavirus / Rusia planifică vaccinarea în masă cu UN PRODUS JUMBO

Ciclul electoral al Hong Kong-ului este fix: în baza Legii fundamentale, mini-constituția orașului, alegerile legislative vor avea loc la fiecare patru ani în septembrie.

Consilierul executiv, Carrie Lam, a recunoscut că această întârziere nu este conformă cu legea – și că aşteaptă decizia Administraţiei de la Beijing pentru a vedea cum ar trebui să funcționeze Legislativul provizoriu.

În perioada de predare a Hong Kong-ului de către Marea Britanie Chinei în 1997, a fost instituită o legislaţie provizorie pentru trecerea de la instituțiile din epoca colonială la cele moderne. Mulți au văzut-o ca nedemocratică – membrii acesteia au fost aleși de un comitet desemnat de la Beijing – iar tabăra pro-democrație la acea vreme a refuzat să ia parte.

În decurs de un an și jumătate, LegCo a aprobat legi care restricționau libertăţile de întrunire și libertatea de asociere și a abrogat o lege care acorda puteri de negociere colectivă sindicatelor. În 1997, a fost adoptată și Ordonanța Consiliului Legislativ, care a contribuit la crearea proiectului structural nedrept al LegCo de astăzi.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Anticorupţia l-a scos pe Juan Carlos din Regatul său. În ce ţară a plecat
Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, a părăsit țara, plecând spre o destinație necunoscută, la ...