Grindă măreşte cu 50% preţurile locuinţelor ANL

Andrei Marcu ACTUALITATE Principal SOCIAL

În condiţiile scăderii cu 1,8% a preţurilor locuinţelor față de luna anterioară, potrivit indicelui imobiliare.ro, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ştefan, a mărit printr-un ordin preţul unui metru pătrat la 2.996,00 lei față 1.916,42 lei cât era în 2019. Sesizarea a fost făcută de Marian Oprişan, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, printr-o scrisoare deschisă adresată “Excelenței Voastre, domnule Președinte Klaus Werner Johannis.”

Citeşte şi: Grindă îşi trage staţiune balneo-climaterică

“Această majorare nepermis de mare a valorii de înlocuire compromite însăși ideea de locuințe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care dorește ANL să vândă o locuințe devine egal cu metru pătrat cu care vând locuințele dezvoltatorii imobiliari.

Pe de altă parte, această majorare nepermis de mare a metrului pătrat la locuințele ANL are loc într-o perioadă în care toți analiștii avertizează de iminența producerii unei crize economice, iar datele statistice din ultima perioadă arată că numărul șomerilor este pe zi ce trece mai mare!”, este de părere liderul preşedinţilor consiliilor judeţene.

El este de părere că în contextual actual al crizei preţurile trebuiau îngheţate până cel puţin în 2022.

Oprişan îi cere preşedintelui să se implice “activ și direct în soluționarea acestei situații prin care Guvernul României sabotează cu bună știință tinerii și familiile tinere din țară prin majorarea cu 50% a valorii prețului de vânzare a locuințelor ANL”.

Până acum, tinerii plăteau mai puţin de 400 de Euro/mp, iar după actualizarea preţului făcut de ministrul poreclit Grindă metrul pătrat ajunge la 612 euro.

În marile oraşe preţul unui metru pătrat pe piaţa liberă variază între 1200-1400 de euro, numai că nu sunt aceleaşi condiţii.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Transelectrica a cheltuit 1 MILION de euro pe o aplicaţie care nu există
Transelectrica SA a cheltuit suma de 5.200.013,36 lei plus TVA, pentru o aplicație IT care ...