Maria Grapini: Guvernul Orban nu respectă recomandările CE privind raportările noilor infecţii

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Europarlamentarul umanist Maria Grapini sesizează, printr-o scrisoare publică adresată premierului Ludovic Orban, că nu aplică în România criteriile propuse de Comisia Europeană pentru raportarea cazurilor de infectări cu noul virus.

Citeşte şi: S-a descoperit! Cum arată OMUL NOU propus de USR. Modelul ALBA-IULIA

Grapini îi aminteşte că CE a recomandat ca numărul total de noi cazuri COVID-19 să fie  semnalate la 100.000 de persoane într-o anumită zonă în cursul unei perioade de 14 zile. Ceea ce nu se face la noi.

Haos în raportările oficiale

Din punctul de vedere al Comisiei, măsurătoarea se face pe o perioadă de 14 zile și nu doar pentru un număr de cazuri semnalat într-o singură zi.

Un al treilea criteriu este numărul de teste efectuate pentru COVID-19 pentru 100.000 de persoane, efectuate într-o zonă în cursul unei perioade de șapte zile.

Citeşte şi: Când scăpăm de coronavirus? Răspunsul lui Adrian Streinu Cercel

Aceste date ar trebui să fie furnizate de către statele membre, săptămânal, Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Statele membre ar trebui, de asemenea, să furnizeze datele respective şi la nivel regional.

Statisticile previn îmbolnăvirile

“Domnule prim-ministru, de ce Guvernul României nu aplică criteriile de raportare şi recomandările Comisiei? De ce nu faceţi publice aceste date și nu le raportaţi public?

Citeşte şi: The Lancet explică misterul vaccinului rusesc

Solicit de urgență Guvernului României să aplice aceste criterii pe care Comisia le-a instituit pentru a elimina diferențele între state și să nu se restrângă excesiv drepturile de circulație ale cetățenilor.

Aștept un răspuns din partea dumneavoastră, așa cum ar fi trebuit să îmi răspundeți și la alte scrisori referitoare la probleme importante pentru România”, scrie Maria Grapini în scrisoarea deschisă adresată premierului Ludovic Orban.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
93.000 de euro de la stat pentru un candidat la şefia judeţului
Prin legea de finanţare a partidelor în campania electorală, statul decontează cheltuielile candidaţilor, după verificarea ...