Organizaţia PSD Vrancea îl înfruntă pe faţă pe Marcel Ciolacu
Consiliul Politic Județean PSD Vrancea, în lipsa preşedintelui interimar al filialei, Marcel Ciolacu, autoimpus lider local, l-a desemnat pe Marian Oprişan în unanimitate de voturi drept primul pe lista de la Senat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. În cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, 20 octombrie 2020, la sediul PSD Vrancea și în sistem online deciziile s-au luat de către cei 150 de membri.
Citeşte şi: Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, a deschis război cu toată lumea
Ca urmare a convocării a mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni și parlamentari, CJP a dezbătut mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea.
Şedinţa nu a fost condusă de Marcel Ciolacu, autoimpus preşedinte interimar
Ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației PSD Vrancea, iar în urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:
Senat
- Oprișan Marian (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean)
- Dumitrescu Cristian Sorin
- Nedelcu Mihai
- Nedelcu Cristina
Camera Deputaților
- Halici Nicușor
- Stoica Elena
- Marin Laurențiu Daniel
- Carnariu Vasile
- Nica George Claudiu
- Bălan Doru Geany
- Șelaru Aurel
Ciolacu are ultimul cuvânt
Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu a avut mai multe altercaţii cu liderul Marian Oprişan, pe care nu-l vrea în Parlament, incluzându-l în categoria celor care au pierdut alegerile locale pentru că “nu a ştiut să dea un pas înapoi.”
Marcel Ciolacu respinge listele propuse de filialele cu un scor mic la alegerile parlamentare. Asta e declarația publică, numai că din interiorul partidului nu răzbate nimic împotriva unor filiale gen Oradea, unde candidații au scos sub 10 % sau Timiș, ultima aflată sub suveranitatea lui Sorin Grindeanu.
Pentru că nimeni din Vrancea nu a vrut să ia locul lui Oprişan, Ciolacu s-a impus pe sine lider interimar
Potrivit unor surse din conducerea PSD, Marcel Ciolacu a dorit să ofere șefia organizației din Vrancea actualului primar din Focșani. În ședința online, Cristian Mihăilă a refuzat oferta lui Ciolacu și a spus că îl susține pe Marian Oprișan. Ciolacu l-a contactat pe deputatul Angel Tîlvăr pentru a-i lua locul lui Oprișan. Și acesta a respins propunerea venită de la centru. A treia variantă a lui Marcel Ciolacu a fost secretarul general, Paul Stănescu, dar și aici a primit un „nu”. În cele din urmă, președintele PSD a decis ca el să fie lider interimar în județul Vrancea.
Bihorenii din PSD au luat de trei ori mai puţine voturi decât Oprişan
Membrii Biroului Politic Judeţean al PSD Bihor s-au reunit joi, în şedinţă, şi au decis să îi propună pe locurile eligibile pentru Camera Deputaţilor pe preşedintele Ioan Mang şi preşedintele executiv Emilian Pavel, iar la Senat pe Florian Bodog, preşedintele PSD Oradea, informează e-orădeanul.
Citește și Imaginea Ursulei von der Leyen, prelucrată de foşti ziarişti de scandal
Pe lângă că sunt cei trei mari şefi ai filialei, ei sunt şi cei răspunzători pentru eşecul usturător de la scrutinul recent organizat, când Mang, candidat la preşedinţia CJ Bihor, a obţinut doar 14% din voturi, sub scorul partidului, iar Pavel, în cursă pentru Primăria Oradea, a strâns doar 7% din sufragii. Bodog a completat trio-ul acestui eşec, deoarece, în calitate de preşedinte al PSD Oradea, a coordonat, cel puţin teoretic, campania electorală din municipiu.
Pe lista PSD București se vor regăsi foștii primari din București, Daniel Tudorache și Daniel Florea. Gabriel Mutu va fi al treilea la Senat, notează RealitateadinPSD.net.
Îşi aprinde Ciolacu filiala?
Marcel Ciolacu are varianta de a se opune deciziei forului judeţean şi de a invalida candidaturile, în acest caz PSD pierzând voturi masive dintr-un judeţ pe care partidul îl controla.
La şedinţă a fost invitat dar nu a dat curs invitaţiilor.