Cuantumul burselor din programul de guvernare al PSD

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Partidele de Dreapta își ascund viziunea – realitatea este aceea că 2021 va fi un an al austerității, al căderii economice și al înghețării veniturilor dacă partidele de dreapta vor avea ocazia să își pună în practică intențiile reale. Aceasta este prognoza filialei Vrancea a PSD:

“Românii au mai trecut în 2009 prin experiența de a fi mințiți în campanie de liderii de dreapta că nu se va întâmpla nimic rău și s-au trezit ulterior cu salariile tăiate și pensiile înghețate pentru mulți ani. Ulciorul nu merge de multe ori la apă. România nu are nevoie de austeritate, ci de o politică echilibrată, care să pună accent pe nevoile reale ale economiei și ale oamenilor. PSD a știut de fiecare dată să aibă la guvernare abordarea corectă, aducând creștere economică și de venituri și depășind cu fruntea sus momentele de criză, iar românii cunosc aceste lucruri”, mai spun liderii locali.

Citește și: Prima listă a cumetrilor lui Ion Grindă Ștefan a ajuns la Klaus Iohannis

“Lipsa unei viziuni economice adaptate la realităţile actuale, când firmele îşi reduc sau îşi închid activitatea, când locurile de muncă se pierd, când veniturile populaţiei scad, va avea în final consecinţe dramatice din punct de vedere social. În lupta cu pandemia nu putem abandona economia. Românii au deopotrivă nevoia de siguranţă sanitară şi de siguranţă socială. Iar siguranţa socială nu se poate realiza blocând creşterile de venituri pentru categoriile vulnerabile şi blocând activitatea micilor întreprinzători. Viziunea noastră este că sănătatea populaţiei trebuie protejată laolaltă cu asigurarea siguranţei sociale şi salvării economiei şi această viziune vrem să o aplicăm şi în Parlament, dar şi la guvernare.


Producătorii români sunt primele victime ale curbei de sacrificiu care a început să fie aplicată de către politicienii de dreapta. Închiderea pieţelor în pragul iernii nu are drept efect până la acest moment decât expunerea micilor producători şi produselor acestora frigului. Cu alte cuvinte, producătorilor români le este ameninţată şi sănătatea şi posibilitatea de a obţine singurele venituri care le permit să traiască.

Citește și: Exploziv / Caracatiţa ministrului GRINDĂ: manichiuriste, norocei, berbeci, amante, angajaţi la stat

Legea privind redeschiderea pieţelor nu a fost promulgată nici până în prezent, deşi Parlamentul a luat o decizie clară în acest sens. Ba mai mult, Ludovic Orban a anunţat că legea care prevede redeschiderea pieţelor a fost atacată la CCR de Guvernul PNL!

Românii au nevoie de un Guvern şi de un Parlament care să îi protejeze şi de riscurile sanitare, dar şi de efectele sociale şi economice ale actualei crize.

Programul pe care noi, cei din PSD, îl propunem aduce echilibrul atât de necesar în aceste momente de cumpănă.

Citește și: PSD Vrancea solicită DNA anchetarea lui Ion Grindă Ștefan

Toți copiii români au dreptul la acces echitabil la educație! Și nu ne referim doar la deschiderea școlilor, închise de guvernarea incapabilă să gestioneze situația. PSD promite sprijin constant, astfel încât cei mici să aibă posibilitatea și motivația să învețe. De aceea, guvernul PSD va aloca burse minime în raport cu salariul minim net pe economie”, conchid reprezentanții PSD Vrancea.

Dacă va ajunge la guvernare, PSD promite:

Bursa socială: 550 RON/ lună (40% din salariul minim net)

Bursa de studiu: 450 RON/lună (32,5% din salariul minim net)

Bursa de merit: 470 RON/lună (35% din salariul minim net)

Bursa de performanță: 500 RON/lună (37,5% din salariul minim net)

În plus, vom institui noua Bursă de asistență socială, având un cuantum de 1000 RON/lună, pentru copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, înscriși într-o unitate de învățământ.

Pe 6 decembrie, vrâncenii votează vrânceni! Pe 6 decembrie, vrâncenii votează PSD!

Articol executat de SC Web Interactive Design SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Secretele frumuseții, by Gabriela Cenușă, decorată de Iohannis
Revista Kudika publica în urmă cu mai mulți ani secretele unui extert în beauty. Astăzi, ...