DEZVĂLUIRI / Arestarea lui Paul Lambrino și adevărul despre falsa sa moștenire

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni.

Gruparea – despre care procurorii DNA Braşov susţin că ar fi condusă de miliardarul israelian Benjamin Steinmetz – ar fi pus mâna ilegal, împreună cu Remus Truică şi Paul al României, pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi pe 47 de hectare de pădure la Snagov. De fapt, s-au folosit de naivitatea așa numitul prinț.

Ilegal întrucât nu avea recunoscută calitatea de moştenitor (abia în 2012 i-a fost recunoscută această calitate) şi a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei regale.

Paul Lambrino este fiul lui Mircea, bastardul lui Carol al ll-lea.

În foto: nașul Băsescu la botezul copilului Liei și al lui Paul

Căsătoria morganatică și nașterea bastardului

În multe publicații și prin intermediul televiziunilor s-a prezentat eronat faptul că Paul ar fi fost nepotul lui Carol al ll-lea și rudă cu Regele Mihai.

Carol al ll-lea a avut o aventură încă din adolescență cu Ioana (Zizi) Lambrino. În 1917, anul Marii Uniri, fuge cu ea la Odessa și se căsătorește în secret, fără acceptul familiei regale.

În istorie este numită ca o căsătorie morganatică. Adică ilegitimă. La acea vreme, Parlamentul încuviința mariajul.

Pentru ea, Caroal al ll-lea a amenințat că se sinucide. S-a și împușcat în piciod. Obligat de familie a divorțat în 1919.

Lumea presei vorbește prea puțin despre acordul secret din 14 iulie 1921, adică la un an şi jumătate de la pronunţarea hotărârii de anulare a căsătoriei şi la şase luni de la naşterea copilului Mircea-Grigore, primogeniture, prin care ea primea o dotă anuală de 110.000 de franci elvețieni, în  schimbul renunțării la orice pretenție asupra moștenirilor regale.

Tânăra s-a stabilit într-o vilă la Cannes pe Riviera Franceză. La scurt timp, lui Carol i s-a aranjat căsătoria cu prinţesa Elena din familia regală a Greciei, din căsătoria lor născându-se Mihai l. Zizi l-a dat în judecată pe Carol în 1940, la aproape două decenii de la scandalul amoros .A cerut recunoaşterea copilului, însă demersul nu a avut succes. După instaurarea regimului comunist în România înţelegerea dintre Casa Regală de şi Zizi Lambrino, a picat iar renta anuală s-a anulat. Zizi Lambrino s-a stins din viaţă la data de 11 martie 1953, la Neuilly, cu o săptămană înainte să moară Carol.

Citește și: Achiziție liberală: whisky „J&B,” pentru că era la ofertă, zice primarul PNL din Homocea

Revendicarea fermei Băneasa a fost ilegală din două aspecte:

  • Paul Lambrino, fiul lui Mircea, a devenit moștenitor al Regelui Carol al ll-lea printr-o sentință de abia în 2012, cu patru ani după revendicarea terenurilor și pădurilor
  • Ferma și Pădurea de la Snagov făceau parte din Domenii Coroanei. Terenurile statului au fost concesionate Casei Regale pentru o perioadă de timp pentru a-și dobândi o serie de venituri extrafamiliale. Era un fel de ajutor de stat.

Citește și: Desant al polițiștilor în Primăria Capitalei. Se ridică documente. Construcții ilegale

Tatăl lui Paul, Mircea Lambrino, a decedat în 2006 la Londra, trăind modest. Nu a revendicat niciodată nimic. Și-a absolvit viața de bastard.

De Paul Lambrino s-au folosit mai mulți afaceriști români și străini, care i-au cunoscut grandomania și pofta de mărire. Acum e fugit din România. Va fi urmărit prin Interpol.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Un CADOU cu poveste: Lichiorul călugăresc Chartreuse
Nu ai idee ce să-i comanzi lui Moș Crăciun? Te-ai săturat de Jägermeister? Ai la ...