Ce parole avea președintele american? Dar președinția României?

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

Când poliția olandeză a anunțat că hackerul care a ghicit parola președintelui american de pe twitter a fost un “hoț moral”, pentru că nu a făcut răutăți, mi-am adus aminte cum s-a informatizat președinția română, după un atac similar.

Presa olandeză de ieri scrie că Victor Gevers a reușit să se logheze cu contul de Twitter al lui Donald Trump în data de 16 octombrie, după ce a ghicit parola ca fiind „maga2020!”, acronimul sloganului de campanie de la alegeri al acestuia – „Make America Great Again”.

Gevers, în vârstă de 44 de ani, ar fi anunțat imediat autoritățile de faptul că poate accesa contul lui Trump și a încercat inclusiv să alerteze autoritățile americane. Ulterior, Secret Service l-ar fi  contactat și i-ar fi mulțumit pentru că i-a informat cu privire la posibila breșă de securitate.

Nu a pățit nimic.

citește și: Ca la nebuni / Directoarea Spitalului din Ștei, pusă de PNL, dărâmă O CRUCE, în Ajun de Crăciun

În urmă cu 24 de ani, un alt Victor, dar român, membru al organizației de elevi a PNȚCD, m-a întrebat la o întâlnire colegială, la o bere, mai precis, dacă știu care e parola paginii de internet a președenției române.

Pe vremea aceea nu era un cadru legal al intruziunii prin rețelele de calculatoare. Mi-a spus că dimineață va pune pe pagina administrației prezidențiale, pentru că nu l-a adus pe Rege pe tron, în spirit de frondă, un site olandez cu filme porno.

Adevărul a publicat școala de fete pe prima pagină

M-am trezit dimineață, cu gândul de-a urca dealul Cotroceniului, pentru a-i spune președintelui de nefăcuta de pe internet.

Emil Constantinescu, prea supărat pe relatările presei din aceea zi și de neînțelegerile din coaliția de guvernare, mi-a relatat punctul său de vedere. Dar eu venisem pentru altceva, nu să fac un interviu cu domnia sa, eu fiind doar șetul Biroului de Presă al PNȚCD.

Citește și: Un CADOU cu poveste: Lichiorul călugăresc Chartreuse

Pentru că mi-a turuit o oră despre cum e el neînțeles, am plecat fără să reușesc să-i spun scopul viziteo. Pe drum spre ieșire, am băgat un ochi în sala unde era Biroul de Presă al Președinției. Mai nimeni acolo dintre funcționari. Am găsit-o stingheră pe Oana Iurașcu, o ziaristă intransigentă de la “Adevărul.” Era supărată că nu sunt știri, hrana oricărui jurnalist de condiție.

I-am indicat doar să tasteze www.presidency.ro.

Și am plecat.

Cum a făcut Miluț plinul?

A doua zi s-a stârnit un imens scandal. Șefii SPP și ai SRI au fost chemați să dea socoteală.

Miluț, unul dintre fiananțatorii CDR s-a ales cu un contract de vreo 300.000 de dolari pentru securitatea cibernetică. Așa am ajutat și eu, indirect,  un amărât de om de afaceri care stătea la ușa Cotrocenilor.

Cât despre Victor, hackerul român, nu s-a potolit. A spart baza de date a unei bănci olandeze. A luat cinci ani de închisoare. După mult timp, l-am reîntâlnit, fără poftă de viață. Mi-a povestit trist că l-au torturat îngrozitor.

 

PREMIERĂ | Hârtia prin care Churchill a vândut ROMÂNIA ruşilor, expusă public prima dată

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Chris Terheș: Prin dosarul “Ferma Băneasa,” România, din stat de drept, devine stat al junglei
În dosarul “Ferma Băneasa,” judecătorii și-au schimbat radical opinia după anumiți ani. Și-au renegat propriile ...