Ungaria ”despotului” Viktor Orban a atras dublul investițiilor străine față de România pro-europenistului Ludovic Orban

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Ungaria a înregistrat, în plină pandemie, un record al investițiilor străine de 4,6 mld de Euro, a anunțat recent Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la postul pulic de radio „Kossuth”, în cadrul emisiunii „Vasárnapi Újság”.

citește și: Originea vaccinului anti-COVID al soților germani, de origine turcă

În România, pro-europenistului Ludovic Orban, investițiile străine au scăzut cu 56,6%

Investiţiile străine directe din România au scăzut în primele nouă luni din 2020 cu 56,6% faţă de perioada similară a anului trecut, la 1,94 miliarde de euro, conform datelor publicate de Banca Naţională a României.

Budapesta, rămâne atractivă, în ciuda îngrijorărilor față de cursul politicii externe a guvernului maghiar

Péter Szijjártó a adăugat că, înainte de investiţii, companiile au luat în considerare aspecte precum: forţa de muncă, stabilitatea politică, aspectul financiar, problemele de logistică şi infrastructură, se spune într-o depeșă MTI.

Budapesta rămâne o destinație atractivă pentru investitorii străini, în ciuda opiniilor oarecum amestecate cu privire la cursul politic pe care îl ia guvernul ungar.

„Sentimentul investitorilor și interesul lor pentru Ungaria au rămas foarte stabile”, a spus Róbert Ésik, președintele Agenției Maghiare de Promovare a Investițiilor (HIPA).

„Aceștia caută două lucruri: stabilitate și un mediu economic care să favorizeze investițiile. Ne putem baza atât pe stabilitatea politică, cât și pe cea economică, un plus pentru investițiile pe termen lung. Mai mult, am înregistrat o creștere a PIB de cinci la sută anul trecut, mai mult decât dublu decât media UE,” citată de emergingeurope.com.

citește și: Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

SUA pe locul 5 în topul investițiilor străine din România

În topul statelor cu investițiile cele mai marcante în România, în ultimii 30 de ani, pe primul loc se află Germania cu 13,2 mld de Euro, urmată de Austria cu 10 mld.

SUA sunt de abia pe locul 5, cu 5,8 miliarde de euro, potrivit cursdeguvernare.ro, în condițiile în care România a cumpărat numai armament din SUA de peste 4 miliarde de dolari.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marea RESETARE – sfârșitul capitalismului
Alea iacta est,”zarurile au fost aruncate,” spunea Iulius Cezar în 10 ianuarie 49 îHr, după ...