Corina Șuteu ”s-a lipit” de un contract de 10.000 de Euro pe lună la Primăria Timișoarei

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Primăria Timișoarei a angajat-o recent pe Corina Șuteu, autodeclarat expert cultural, prin firma sa de apartament, Insula 42, pe post de consultant extern pentru programul ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.”

Conform unui document dezvăluit de Ziua de vest, Șuteu va încasa suma de 132.900 de lei, pentru o perioadă de trei luni. Plățile vor fi făcute în baza ”expertizei în domeniul politicilor culturale a echipei Insula 42”, prin intermediul Casei de Cultură a municipiului Timișoara, așa cum relevă un document al Primăriei, intrat în posesia ziarului local.

Principalele obiective ale contractului, dezvăluite de Lia Lucia Epure, sunt: „acompanierea procesului de reorganizare și reașezare pe baze de transparență și de accountability a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.”

Partenerul ales fără licitație publică (30.000 DE EURO e pragul până la care nu trebuie organizată decât selecția, nu licitația, conform prevederilor legii achizițiilor publice), Insula 42 are performanțe minore, conform datelor sale de pe rețelele de socializare.

Citește și: Alin Nica avertizează: Timişoara poate pierde titlul de Capitală Europeană a Culturii

Firma de apartament a Corinei Șuteu, cunoscută publicului, încă din vremea când a organizat la New York expoziția de desene cu ponei și zvastică, încheiată cu un imens scandal, se va mai ocupa și de ”acompanierea procesului de alegere și mandatare  a unui director artistic al  Asociației TM2023.”

Experta în cultură folosește termeni muzicali și romengleza în încheierea parteneriatului cu Primăria Timișoarei. Pentru ca cireașa să fie înfiptă în tort, experta în accontability va realiza și ”acompanierea construirii unei strategii de comunicare internă și externă asumată de Primărie și la care sunt cooptați alți parteneri instituționali cheie care să explice necesitatea și pașii procesului de restructurare a ecosistemului TM2023 și a programului cultural către toți actorii culturali și către publicul timișorean, care să ducă la relansarea unei imagini pozitive și a unui discurs constructiv despre TM 2023.”

Ecosistemul, termen din limbajul de mediu, nu există în Legea Administrației Publice Locale, afirmă un expert.

Cum va GHIDA Șuteu primăria?

Corina Șuteu va ”Ghida deciziile Primăriei.” Mai pe șleau, contra sumei de 10.000 de Euro pe lună nu va face decât să avizeze, în calitate de supervizor pluserist, munca funcționarilor din Timișoara și a voluntarilor din Asociația de profil.

Surse din domeniul procedurii de selecție a Capitalelor Europene ale Culturii susțin că nu Primăriile sunt alese, ci asociațiile îndreptățite să desfășoare programul evenimentelor, strategia și implementarea acestora.

Asociația TM2023, conform dezvăluirilor, nu are încă un board de conducere și nu a primit banii cuveniți de la Primăria orașului.

Corina Șuteu este în Timișoara, fiind însoțită de doi colaboratori și o contabilă.

Experta culturală, mai spun sursele locale, s-a întâlnit cu responsabilii culturali din afara cercului Asociației, cu aceea care nu au avut expertiza cuvenită pentru a fi cooptați în structurile administrative ale Asociației.

În timpul campaniei pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii, Corina Șuteu era ministru al culturii, având ”un acord tacit” cu Primăria Clujului, înfrântă de Timișoara.

”Când e vorba de bani, Corina e bună la orice,” mărturisește A.T., o veche prietenă de-a ei.

Poneiul roz, cea care a lansat-o ”pe orbita culturală”

Mandatul de ministru al Culturii deţinut de Corina Şuteu a fost marcat de subscripţia publică pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, de anularea concursurilor pentru conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, de scandalul de la Opera Naţională Bucureşti, de modificarea Legii cinematografiei şi de elaborarea tezelor Patrimoniului, care vor sta la baza unui Cod. Corina Şuteu a fost numită ministru al Culturii pe 4 mai 2016 şi a predat portofoliul pe 5 ianuarie 2017. Expert şi consultant în domeniul managementului cultural şi al politicilor culturale europene şi director al Institutului Cultural Român de la New York în perioada 2006 – 2012, Corina Şuteu a fost numită de premierul Dacian Cioloş – în luna ianuarie 2016 – în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, a scris Adevărul.
Înainte de a fi ministru în guvernul Cioloș a fost director al ICR New York unde nu s-a remarcat decât prin scandalul legat de poneiul cu zvastica.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
City Manager-ul penal al Iașiului a intrat în concediu de paternitate
Fostul City-Manager al municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, și-a pierdut funcția, în urma inculpării sale în ...