Originea vaccinului anti-COVID al soților germani, de origine turcă

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal SOCIAL

Astăzi, când s-au livrat deja peste o sută de milioane de doze de VACCIN anti-COVID, produse de BionTech și Pfizer, lumea se întreabă cine sunt inventatorii tehnologiei revoluționare pe bază de ARNm.

Apariția VACCINULUI contra pandemiei este comparabilă ca succes cu aselenizarea omului pe lună.

Medicii imunologi Özlem Türeci și Ugur Sahin

În urmă cu doi ani, dr. Ugur Sahin, profesor de oncologie experimentală la Clinica Medicală III a Universității din Mainz, a urcat la tribuna unei conferințe ținută la Berlin și a făcut o predicție îndrăzneață. Vorbind în fața unei mulțimi de experți în boli infecțioase, el a anunțat că BioNTech, compania sa și a soției, ar putea să folosească așa-numita tehnologie ARN mesager pentru a dezvolta rapid un vaccin în cazul unei pandemii globale, notează New York Times.

La acea vreme, Dr. Sahin și compania sa, BioNTech, erau puțin cunoscute în afara micii lumi a întreprinderilor europene de biotehnologie. BioNTech, pe care dr. Sahin a fondat-o împreună cu soția sa, dr. Özlem Türeci. Cercetările lor s-au concentrat, în ultimii ani, în principal pe tratamentele împotriva cancerului. Nu aduseseră niciodată un produs pe piață. Covid-19 nu exista încă.

Dar cuvintele sale s-au dovedit a fi profetice.

citește și: Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

Unde s-au născut cei doi soți

Dr. Sahin, în vârstă de 55 de ani, s-a născut în Iskenderun, Turcia. Când avea 4 ani, familia sa s-a mutat la Köln, Germania, unde părinții săi lucrau la fabrica Ford. De mic și-a dorit să se facă doctor și a devenit medic la Universitatea din Köln. În 1993, a obținut un doctorat pe imunoterapie în celulele tumorale.

La începutul carierei sale, a cunoscut-o pe Dr. Özlem  Türeci. De mică a visat să fie călugăriță. În cele din urmă, a terminat Medicina. Dr. Türeci, acum în vârstă de 53 de ani și medicul șef al BioNTech, s-a născut în Germania, fiind fiica unui medic turc care a imigrat din Istanbul. În ziua în care s-au căsătorit, după ceremonie, doctorul Sahin și dr. Türeci s-au întors la laborator.

citește și: Papa solicită ca vaccinurile să fie împărțite la toate națiunile lumii

Conform google market, BioNTech are o valoare de 22,34 miliarde de dolari. Numai ieri, acțiunile companiei au crescut cu 8,48%, aducând profit masiv investitorilor.

Și la Timișoara, profesorul Virgil Păunescu, fost consilier prezidențial, a fondat ONCOGEN, centru de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului, dar nu a avut sprijinul autorităților române pentru dezvoltarea unui VACCIN contra COVID.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Maidanele lumii. De la criză la efect
Mişcările de stradă au o vechime de mai bine de jumătate de secol. Când opozanţii ...