Cioloșiștii au învins în alegerile din Bulgaria

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Noul partid progresist “Noi continuăm schimbarea,” înființat cu doar câteva luni în urmă de Kiril Petkov și Asen Vasilev, doi absolvenți de Harvard, pare să fie câștigătorul celei de-a treia runde de alegeri din Bulgaria din anul acesta.

La fel ca la București, la Sofia funcționează un guvern interimar. Au trecut șase luni. Partidele nu s-au înțeles în compunerea unei noi majorități. Formațiunea cântărețului antisistem (câștigătoare a alegerilor precedente), Slavi Trifonov, s-a prăbușit de la 24% la 10% pentru că nu a putut forma guvernul.

Electoratul bulgar s-a săturat de incertitudine și a acordat votul noului partid anti-corupție al foștilor studenți de la Harvard. 26,5 %, conform estimărilor exit-pool-urilor, anunță Reuters.

Modelul partidului anticorupție a fost instrumentat prima oară la București

Kiril Petkov şi Asen Vasiliev sunt oameni de business care s-au format în SUA. S-au remarcat ca miniștri în guvernul de tehnocrați.

citește și: Atlantul, slujirea sau cât o mai cîțim?

Principalele obiective ale noului partid sunt legile justiției și schimbarea procurorului general. Vor face alianță cu socialiștii. „Stânga, centru, dreapta, nu contează,” a sugerat Petkov care cheamă alături de proaspăta sa mișcare toate partidele care luptă împotriva corupției.

După modul cum au explodat în preferințele electoratului și similitudinile cu USR din România, Petkovii și Vasilevii pot fi considerați noii cioloșiști de succes. Fostul premier Boiko Borisov de dreapta a fost victimizat exact ca Liviu Dragnea. Experimentul încercat de ambasade în România a reușit la Sofia, este de părere un analist român.

Loading...

One Comment

  1. Pingback:Pledoarie pentru o confederație româno-maghiară - Mediamon.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alexandru Medelean de la Wise Way Advisors, încă o tranzacție de succes
Alexandru Medelean de la Wise Way Advisors a mai reușit, în calitate de consultant principal, ...