Imaginează-ți că schiezi în Creta !

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Ziarul american The New York Times face reclamă la schi în Creta. În ediția de ieri titrează că în insula din sudul Greciei există „cel mai bun schi de primăvară din lume.”

Puțină lume știe că pe Muntii Troodos, locul în care mitologia spune că s-a născut Zeus și a fost îngropat, se poate schia, doar că nu există facilități tehnice, cum ar fi schi lifturi, cabane, hărți de trasee și alte avantaje ale  pârtiilor din stațiunile montane, consecrate ale lumii.  Zăpada ține până în primăvară.

Schiatul în Creta este mai puțin cunoscut. Vara, văile stâncoase, râpele și vârfurile formează deșerturi vaste și fierbinți. Iarna, zăpada este adesea de metri adâncime. Munții Cretei sunt atât locul de naștere, cât și locul de înmormântare al celui mai mare zeu al antichității grecești, Zeus, iar cele trei lanțuri ale insulei sunt împănate cu ruine, altare, capele și peșteri pline cu figuri mitologice grecești, notează New York Times.

Cretanii cred că schiatul te trimite la moarte

„Fiecare cretan trăiește cu munții mereu la vedere, acoperiți de zăpadă iarna,”, i-a spus pionierul schiului cretan Nikiforos Steiakakis corespondentului Rhe New York Times. „Dar să schiăm pe ele nu a fost ceva la care populația locală s-a gândit.”„ Mi-au spus că sunt nebun, că mă duc și voi fi ucis”, a mai spus domnul Steiakakis.

citește și: Trump îl susține pe Viktor Orban pentru alegerile din Ungaria

Drumul care urcă de la casa domnului Steiakakis din Heraklion până la baza celui mai înalt vârf al insulei, Psiloritis, șerpuiește printr-o salbă de sate, în care crescătorii de oi și cultivatorii de marijuana (una dintre cele mai apreciate plante din Europa este cultivată în Creta, la liber. Cretanii sunt recunoscuți pentru rezistența lor și pentru încăpățânarea vicleană, ca urmare a secolelor de ocupație de către otomani și, mai târziu, Germania nazistă. Pentru rolul său de fortăreață rebelă, Anogia, o poartă spre schiul bun, a fost arsă și distrusă de trei ori în ultimii 200 de ani, iar sătenii săi au fost masacrați, mai notează publicația citată.

Muntele Olimp, din lanțul Troodos, are cel mai înalt pisc: 1952 de metri.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Australia îi anulează din nou viza lui Novak Djokovic
Novak Djokovic nu se va putea bate pentru cel de-al 21 titlu de Grand Slam, ...