DSU vrea să instaureze cenzura: cine critică guvernul “e cu rușii”

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina, dezvăluie Profit.ro.

Acțiunii i s-ar fi alăturat și Guvernul, conform surselor media.

Potrivit acestora, echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relații publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email (detalii mai jos), să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru și să vină, până vineri, 11 martie, cu observații pe narativele și cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare și în parametrii de analiză.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinațiile de cuvinte care vor aprinde becuri roșii de posibilă dezinformare și propagandă rusă – în algoritmii platformei – este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Iohannis cu un context de “corupție” ori “incompetență,” având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtișag”. Pentru presa de investigație, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe rețele sociale.

Narativul: „Palierul de decizie de la București este corupt” e supus inchiziției democratice

citește și: China este pregătită să invadeze Taiwanul, afirmă Directoratul de Informații al SUA

”Comunicatorii guvernului consideră că, în actualul context, narativul „Palierul de decizie de la București este corupt” este un narativ al dezinformării și propagandei. O generalizare ce trece de preocuparea firească a autorităților de a găsi instrumente care să permită reacții rapide la informații false, într-un context militar și politic extrem de tensionat. Distingerea informațiilor false și propagandei poate fi problematică și în cazul “markerilor” propuși la alte “narative de dezinformare” ce vor fi scanate de platforma guvernului în mediul online, pentru a fi contracarate. “Lipsa consensului”, „tradiții”, „spiritualitate”, „extindere” sunt, în percepția comunicatorilor guvernamentali, “markeri ai dezinformării”, termeni „încărcați”, specifici discursului de dezinformare”, dacă sunt asociați, după caz, unor “subiecți” precum NATO, România, Bruxelles, Ursula, Stoltenberg, Geoană, și alții, mai susțin sursele Profit.ro.

„Suntem în război și e normal să se instituie cenzura,” spune unul dintre cei mai vechi liberali.

Actul normativ e încă în dezbatere. „La fel ca în perioada instaurării bolșevismului, se vor găsi intelectuali, precum Mihail Sadoveanu, care să stingă lumina democrației și să aprindă noua eră a dominației Big Brother-ului,” spunea recent un fost deținut politic.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

3 Comments

  1. Asta înseamnă că trebuie să ne întâlnim, să ne organizăm pentru a ne lua România înapoi.

  2. Eu sunt cu romanii, dar daca guvernul face prostii aceasta nu inseamna ca trebuie sa tac, ci dimpotriva trebuie sa vorbesc, sa-mi declar nemultumirea si sa iau pozitie impotriva unor masuri antisociale ale guvernului ! Aceasta nu inesamna ca sunt cu rusii !

  3. La fel ca în perioada instaurării bolșevismului, se vor găsi intelectuali, precum Mihail Sadoveanu, care să stingă lumina democrație!

    Stimate d-le Ghilezan,faci niste afirmatii absurde cat Turnul Eifel de mari!Deci pina in 30 Decembrie 1948 era Democratie trebuie sa intelegem?!Deci Sadoveanu a stins lumina democratieei legionarilor si a lui Antonescu!Brovooooooo neamul!Ai ce ai matele,mare scriitor,cu Sadoveanu:Nu mai folosi acest nume in articolele dumitale,este o blasfemie .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ce zic sondajele din SUA? Schimbări spectaculoase ale intențiilor de vot
Cum a schimbat războiul din Ucraina intențiile de vot ale americanilor, se întreabă multă lume. ...