Jurnalistă germană, anchetată de procurori pentru „propagandă putinistă”

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Jurnalista germană Alina Lipp, antivaccinistă în perioada pandemiei, este anchetată de Parchetul din Lüneburg (Saxonia inferioară, la 50 km de Hamburg) pentru articolele ei referitoare la denazificarea Donbass-ului. I s-au blocat conturile bancare, atât ei cât și tatălui său. O bancă în care ține banii i-a transferat 1.600 de Euro în alt cont, sumele fiind ținute la păstrare, până la decizia finală a autorităților, informează presa germană.

Este acuzată că a aprobat crimele rusești și că a promovat discursul urii. Această faptă se pedepsește cu amendă sau închisoare de până la trei ani. Autoritățile au confiscat și bani pe care i-a primit ca donații.

Crește numărul abonaților Alinei Lipp de pe Telegram

Potrivit informațiilor oferite de procurorii germani publicației t-online, jurnalista independentă își arată constant solidaritatea față de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Pe 24 februarie 2022, ea a scris pe Telegram: „Denazificarea a început,” iar pe 12 martie, a vorbit într-un videoclip despre trupele ruse care eliberează regiuni afectate de „genocidul ucrainean.”

Presa germană mainstream susține că pe aplicația Telegram, numărul abonaților săi crește rapid. A avut acum o lună 100.000 de urmăritori, acum are 150.000 de abonați, iar postările ei sunt distribuite și în cercurile „de gândire neconvenționale.”

Ea a relatat din Donbass, în timp ce majoritatea jurnaliștilor de front sunt în Kiev.

DKV-Bank a mutat într-un cont special 1.600 de euro din contul său. Procurorul confirmă că a existat un ordin de sechestru. Banii pot fi confiscați dacă sunt obținuți printr-o infracțiune, scrie T-online.

În timpul începerii războiului din Crimeea, a renunțat să mai fie membră a Partidului Verzilor

Are 28 de ani. Era membru al Partidului verzilor, până în 2014, când a plecat în Crimeea să relateze despre agresiunile militare. Acum face propagandă pentru războiul lui Putin – chiar din Ucraina, notează revista Focus.

Are peste 100.000 de abonați și pe Instagram.

citește și: Securismul, perdea de fum. Se pregătește pușcăria digitală

Presa mainstream o cataloghează drept propagandista lui Putin.

“Fosta membră a partidului Verzilor, Alina Lipp, răspândește mituri și minciuni ale conspirației rusești pe rețelele de socializare. Cum a devenit un politician local discret un propagandist de la Kremlin?” – este head-line-ul publicației Der Spiegel.

Participantă la mitingurile antivacciniștilor

“Ea continuă să spună telespectatorilor săi că Ucraina a fost preluată în 2014 de fasciști care ar fi împușcat civilii în Donbass. O narațiune pe care Putin o folosește și pentru a-și justifica invazia. Este posibil să moară mai mulți ucraineni într-un singur atac rusesc cu rachetă astăzi decât în ​​tot 2021 în Donbass” – mai scrie Focus.

Există mai multe înregistrări din timpul protestelor împotriva restricțiilor din pandemie. Ea s-a fotografiat Robert Kennedy Jr, un antivaccinist declarat. Lipp a mai fost văzută în alte două fotografii și cu Ralph Niemeyer, fostul soț al Sahrai Wagenknecht. După cum relatează mai multe publicații conformiste, ea face acum campanie pentru partidului „Die Basis,” creat în timpul pandemiei.

Într-un sondaj publicat de WAZ, 82 % dintre membrii partidului doresc să fie pusă în activitate conducta de la Marea Baltică „Nord Stream 2.”

Condamnată înainte de proces

Media mainstream a pus deja sentința: „putinistă,” fără o decizie a instanțelor de judecată, ceea ce reprezintă ceva foarte grav, mărturisește un jurnalist german, care a preferat să rămână anomim.

Presa germană, la fel ca cea anglo-saxonă, cataloghează pacifiștii ca fiind putiniști.

Interesant e că media convențională amplifică mesajele înarmării și sporirii conflictului cu Rusia, ceea ce nu s-a mai întâmplat de cincizeci de ani încoace, comentează un bătrân, supraviețuitor al presei comuniste. „Nu credeam că în democrație există atâta autocenzură.” Se referă la jurnaliștii care propagă doar informațiile din sursele oficiale.

Și în România a fost promovată o lege care pedepsește discursul urii.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Stanley Clarke la Jazzx, în Timișoara
Celebrul cântăreț de jazz Stanley Clarke, “o carieră vie,” cum a fost alintat de mass-media, ...