Premierul Ciucă iese cu plinul de gaz în fața Generalului Iarnă

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

România a atins zilele acestea aproape plinul la rezervoarele de gaz. Practic, în această iarnă n-ar trebui să existe o criză a gazului. Din depozit, poate fi scoasă zilnic o cantitate maximă de 31 de milioane de metri cubi de gaze, conform specialiștilor. Un calcul realizat de Europa Liberă arată că, cu gazele din depozite și cu producția internă, România rezistă peste o sută de zile la un consum maxim estimat pentru perioada celor mai geroase zile.

“România a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz: peste 3 miliarde metri cubi, reprezentând 97,75% din totalul capacității de înmagazinare. Pragul de 80% (solicitat de Comisia Europeană) a fost depășit de la mijlocul lunii septembrie, iar faptul că ne apropiem deja de capacitatea tehnică maximă înseamnă că vom avea, la iarnă, suficient gaz pentru necesarul consumatorilor casnici și al economiei.

În viitor, producția internă va crește, ca urmare a dezvoltării platformelor de extracție din largul Mării Negre și după pornirea exploatării unor noi perimetre din interiorul teritoriului, precum Caragele, din județul Buzău. Ca urmare a politicilor derulate de ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu, România este unul dintre statele europene cu cea mai mică dependență de gazul din import, circa 90% din necesarul țării fiind acoperit din producția internă”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de facebook.

În ultimii ani, producția de gaz a Romgaz și OMV a scăzut cu 20%. Importurile de gaz rusesc s-au redus la minim.

Ghilezan: Vom avea candidat la prezidențiale un om de afaceri român ce va fi sprijinit de un miliardar american de tipul Elon Musk

Încă mai e nevoie de gaz

Ministrul Energiei nu ne-a lămurit încă dacă vreo moleculă din Marea Neagră, scoasă de către Black Sea Oil & Gas, ajunge și pe piața românească.

Omul de afaceri Marius Cristescu susține că dacă Romgaz ar reactiva cele 80 de resurse puse în „adormire”, România ar avea producție excedentară.

Barometru de securitate LARICS: 50 % dintre români sunt suveraniști

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
File alese din istoria cardiologiei, o carte scrisă de dr. Ana – Maria Cristian
Doctorul Ana-Maria Cristian a scris despre momentele cheie ale cardiologiei în țara noastră. Medic tânăr ...