Noul Spital Oncologic din Timișoara se va construi din banii PNRR: 200 de milioane de Euro

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

După treizeci de ani de stare dezastruoasă, Spitalul de Oncologie din Timișoara și-a găsit finanțatorul, anunță Alfred Simonis, potrivit Ziua de vest.
Valoarea investiției este de aproximativ 200 de milioane de euro plus TVA. Institutul Oncologic care ar urma să se ridice la Timișoara este perfect compatibil cu obținerea unei finanțări pe PNRR. Studiul de fezabilitate este finalizat și acum va fi depus la finanțare, anunță deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis.

”S-a reactualizat Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Municipal la suma rezonabilă de 200 de milioane de euro, plus TVA. În proporție covârșitoare are șanse să fie finanțat din PNRR anul viitor. Până la finalul anului va fi anunțată lista spitalelor care întrunesc condițiile și criteriile pentru a fi finanțate prin PNRR. Vreau ca pe ultima sută de metri, toți cei implicați să finalizeze toate procedurile. Vreau ca până la finalul acestei luni să avem acest obiectiv împlinit, de a fi înscris în PNRR”, spune Simonis.

citește și: Daniel Buda: Uniunea Europeană să plătească fermierilor, dacă vrea să reducă emisiile de metan

Un proiect sabotat zeci de ani

Șeful grupului social-democrat din Camera Deputaților consideră că acest proiect a fost permanent sabotat, atât local, dar și național, și vorbește despre grupuri de interese, care au făcut în așa fel încât banii din sănătate destinați investițiilor să meargă doar spre București sau Cluj.

Încă din anul 2020, Direcția de Sănătate Publică Timiș a alocat suma de 280.000 de Euro pentru realizarea unor studii de expertiză tehnică la viitorul Institut Oncologic. Viitorul spital se va face pe o construcție abandonată.

În urmă cu zece ani, costul total al investiției se ridica la o sută de milioane de Euro, acum e dublu, conform unei surse locale.

Județul Timiș are una din cele mai mari rate de cancer din țară. Pacienții se tratează de ani de zile la Szeged, în Ungaria.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Biden a suferit afrontul cambodgian
Joe Biden a sosit în Phnom Penh, Cambodgia, pentru summit-ului G 20. La fel și ...