Rareș Bogdan cere diplomației române să bage pumnul de fier în mănușa de mătase

Alina Maria Bogdan INTERNATIONAL OPINIE

Invitarea lui Rumen Radev, președintele Bulgariei, la Concertul de Anul Nou de la Viena, de către cancelarul Karl Nehammer, a stârnit îndelungi discuții.  

„Gestul lui Nehammer e tipic de manual, încearcă să trateze diferit, să dea un șah României,” a spus Rareș Bogdan, la un post de televiziune din România. El militează pentru o politică externă de forță, “ a unui pumn băgat într-o mănușă de catifea.”
Înainte de alegerile de land pentru Austria Inferioară, „Niederösterreich”, de la sfârsitul lunii ianuarie 2023, cancelarul Nehammer va vizita Bulgaria. “El va încerca să-și arate față de alegătorii săi bunăvoința lui cu bulgarii si cumva dibăcia sa diplomatică,” ne-a explicat analistul politic Alexandru Todericiu de la Viena.

“Este un joc de imagine cu iz evident electoral care – cel putin pentru Nehammer – nu va fi neapărat păgubos. O strategie nouă a Vienei, „la două capete,” probabil o urmare a „boicotului” românesc si nu numai”, a mai completat Todericiu.

Social-democrații au păreri împărțite

Analistul român de la Viena ne atrage atenția că Hans Peter Doskozil, prefectul social-democrat (SPÖ, aflat la nivel federal in opozitie!) al landului „Burgenland” (la granita cu Ungaria!) – vecin cu „Niederösterreich” – e un mare susținător al intrării deîndată doar a Bulgariei în spațiul Schengen, demers independent de România! Doskozil conduce o fracțiune informală semnificativă în cadrul SPÖ, care îl va propune probabil drept candidat al partidului la alegerile federale (programate a avea loc la termen în 2024) la mare „concurență interna” cu președinta SPÖ în funcție, Pamela Rendi Wagner, care are în prezent un scor electoral federal mai puțin favorabil decât Doskozil.

Președinta SPÖ este total defavorabilă admiterii deîndată a României și Bulgariei în spatiul Schengen.

Primarul si prefectul landului Viena, Michael Ludwig (SPÖ) susține admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Adică, partidul social-democrat, aflat în creștere electorală, are trei păreri diferite, față de drepturile noastre de a intra în Schengen.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă se lasă rotit / Ce se va întâmpla cu Popescu-energie și Grindeanu – Studii de Fezabilitate?
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că se vor respecta prevederile protocolului de colaborare între PNL ...