Nicolae Ciucă se lasă rotit / Ce se va întâmpla cu Popescu-energie și Grindeanu – Studii de Fezabilitate?

Marius Ghilezan Uncategorized

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că se vor respecta prevederile protocolului de colaborare între PNL și PSD, astfel încât din 25 mai 2023, Marcel Ciolacu va putea prelua funcția de prim ministru. Marcel Ciolacu a recunoscut încă de la începutul lunii noiembrie 2022 că el va fi viitorul șef al cabinetului de coaliție, dacă „PSD va fi de acord.” Social democrații l-ar vrea dus pe Popescu de la energie, dar și pe colegul lor Sorin Grindeanu de la „transporturi,” susțin unele surse politice. În ultima perioadă, s-au mai îndulcit relațiile dintre Ciolacu și Grindeanu, afirmă alte surse.

Discuțiile din coaliție sunt mai aprinse ca oricând, privind rotația unor miniștri și a vicepremierilor, unul social-democrat și altul liberal.

Cele mai multe nemulțumiri adună ministrul energiei, Virgil Popescu și ministrul transportorilor Sorin Grindeanu. Dar să vedem ce prevederi are acordul politic, semnat în urmă cu aproape doi ani.

Prevederile Acordului politic al Coaliției

Acordul politic de constituire a „Coaliției Naționale pentu România”, semnat de liderii PSD, PNL și UDMR în noiembrie 2021, la constituirea actualei coaliții de guvernare, prevede că Nicolae Ciucă va avea mandat până în 25 mai 2023, moment de la care va fi numit un premier din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

Documentul prevede și condițiile în care va funcționa sistemul de rotație între PNL și PSD – la schimbarea premierului, vor fi înlocuiți și următorii reprezentanți în guvern:

  • Vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de un vicepremier din partea PNL;
  • Ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;
  • Ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției;
  • Coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

Concertul de Anul Nou / Aromânul Dumba a construit celebra sală de aur a Filarmonicii din Viena

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Academicianul D.R. Popescu a trecut în neființă
Era o zi oarecare. De început de an. Vestea a venit absolut de nicăieri. Ca ...