Premierul Nicolae Ciucă promite un loc de parlamentar slovacilor din România

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Cehii și slovacii, deși despărțiți mai demult în două state diferite, au doar un singur reprezentant în Parlamentul României. Acest aspect a fost discutat de premierul Nicolae Ciucă, în întâlnirea de azi, de la Palatul Victoria, cu ambasadorii în România ai Republicii Cehe, E.S. Halka Kaiserova, şi Republicii Slovace, E.S Karol Mistrik, la care a participat şi reprezentantul minorităţii cehe şi slovace în Parlamentul României, Adrian Miroslav Merka. În cursul discuţiilor, au fost examinate aspecte privind separarea reprezentării minorităţilor cehe şi slovace din România în două entităţi distincte, cu statute proprii de funcţionare.

În schimbul de opinii a fost subliniată importanţa parcurgerii cu celeritate a etapelor procedurale conforme pentru asigurarea unei separări eficiente, care să permită reacreditarea la timp a celor două formule distincte de reprezentare şi participarea acestora la următoarele alegeri locale şi parlamentare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Legea le permite minorităților de a avea o subvenție de la stat și un candidat în alegerile parlamentare

Prim-ministrul a asigurat de sprijinul Guvernului României în realizarea acestui obiectiv, arătând că procesul trebuie să asigure menţinerea calităţii de membru al celor două organizaţii ale minorităţilor cehe şi slovace în Consiliul Minorităţilor Naţionale.

citește și: Salarii de peste o mie de Euro pentru operatorii de XEROX din Parlament

„Prezenţa la discuţii a ambasadorului Republicii Slovace, care se află la finalul misiunii în România, alături de ambasadorul Republicii Cehe, a constituit o bună ocazie pentru trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale ale României cu cele două state. Părţile au apreciat nivelul excelent al dialogului bilateral şi au subliniat importanţa intensificării cooperării economice. Cei doi ambasadori au reasigurat de sprijinul guvernelor ceh şi slovac pentru extinderea Schengen şi aderarea României la acest Spaţiu”, mai indică sursa citată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan: fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate
Marțea viitoare, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, Suedia își va prezenta programul – ...