PNL nu intenționează să schimbe protocolul coaliției de guvernare

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

PNL susține, prin instituția purtătorului de cuvânt, că în coaliția de guvernare nu sunt discuţii în acest moment privind renegocierea protocolului coaliţiei, care funcţionează în baza unui document, el precizând că ar fi păcat să se abată şi să reînceapă discuţii politice şi lucruri care pot periclita stabilitatea într-un moment extrem extrem de important pentru ţară, transmite News.ro.

”Situaţia este mai mult decât clară, adică această rotativă guvernamentală este parte a înţelegerii care a stat, la vremea respectivă, la baza existenţei acestei coaliţii. Noi, liberalii am semnat acest protocol tocmai pentru a asigura, la vremea respectivă, stabilitatea politică a ţării, într-o perioadă care era extrem de dificilă din punct de vedere economic”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL. Ionuţ Stroe a arătat că, ”în momentul de faţă, toate partidele trebuie să îşi respecte angajamentele”.

”Noi, liberalii, am spus-o foarte clar, indiferent de situaţiile care au fost (..) noi abordăm cu maximă responsabilitate această situaţie în care ne găsim şi evident că acest protocol al coaliţiei este unul care va fi respectat, PNL este un partid serios, ne respectăm angajamentele şi tratăm cu maximă seriozitate această stabilitate şi responsabilitate pe care o avem în momentul de faţă, faţă de actul de guvernare”, a afirmat deputatul PNL. Ionuţ Stroe a dat asigurări că nu sunt discuţii în acest moment privind renegocierea protocolului coaliţiei.

Ministrul justiției, cel mai performant ministru, susține Stroe

”În momentul de faţă, vă pot asigura că nu există, apropo de subiectele de presă, niciun fel de discuţie de renegociere, într-adevăr există anumite zvonuri, cu iz de adevăr sau nu, asta rămâne să vedem în viitor, dar implicit nu există niciun fel de altfel de ipoteză decât implementarea acestei rotative”, a mai spus el, adăugând că există un document în baza căruia funcţionează această coaliţie.

”Avem un document în baza căruia funcţionăm şi ar fi păcat să ne abatem şi să reîncepem discuţii politice, renegocieri şi lucruri care pot periclita stabilitatea într-un moment extrem extrem de important pentru ţară”, a ţinut să arate Ionuţ Stroe. Potrivit lui Stroe, ”prioritatea, în mod evident, este o guvernare stabilă şi responsabilă”.

citește și: Fiica autenticului revoluționar Ion Monoran a creat la Timişoara un magazin cu produse handmade ”Monoton”

”O să dau şi exemplul unui ministru liberal, apropo, a unui minister aflat în protocol, dar vă pot spune, înainte de a da acest exemplu, că indiferent de situaţie va exista o continuitate a politicilor în domeniile care vor fi afectate de schimbarea de ministru pentru că, evident, în această jumătate a guvernării s-au pus bazele unor sisteme solide, care funcţionează. Vă pot da exemplu, Justiţia, un domeniu pe care ni l-am dorit şi este foarte important. În mandatul său, Cătălin Predoiu a fost cel mai bun ministru al Justiţiei pe care l-am avut după Revoluţie. A reuşit să corecteze Legile Justiţiei, a reuşit ca aceste legi să fie apreciate de partenerii internaţionali, am reuşit performanţa de a ridica MCV, după 15 ani, iar rezultatele sunt evident remarcabile. Practic, dă la cheie un minister care funcţionează, care şi-a îndeplinit toate obiectivele şi nu văd în momentul de faţă niciun fel de problemă în a prelua următorul ministru acest minister, dacă este să ne raportăm la termenii care sunt descrişi de protocolul după care funcţionăm. În concluzie, aş putea spune că respectarea unor angajamente şi chiar dacă există anumite dificultăţi, aş putea spune, din partea unora sau a altora, trebuie să acţionăm cu responsabilitate şi să depăşim acest moment fără niciun fel de problemă care ar putea să afecteze politic această guvernare”, a mai afirmat Stroe.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marius Ghilezan: Progresiștii au stârnit jihadul împotriva PNL
În editorialul său de vineri, 13 ianuarie 2023, din România liberă, Marius Ghilezan consideră că ...